Biodiversitet under lup i Bio Mors

Livestreamet fra Aarhus Universitet fortæller forskere om ændringen af den biologiske mangfoldighed

Emma Toftelund Poulsen
Også i Danmark er biodiversiteten i tilbagegang. Natur som heder, overdrev og enge gror til og forurenes, så de små urter forsvinder. Her engplanten leverurt.PR-foto
Morsø 14. november 2016 09:11

NYKØBING: Jorden rummer en enestående mangfoldighed af liv, skabt over hundreder millioner af år.

Med foredraget "Biodiversitet - hvad nu", der finder sted tirsdag 15. november i Bio Mors, fortælles der, hvordan biodiversiteten i disse år er under pres på grund af menneskenes påvirkning af de økologiske systemer. Det er forskere fra Aarhus Universitet, som livestreamer foredraget.

Foredraget handler desuden også om, at der kan gøres noget for at vende udviklingen, og der bliver taget udgangspunkt i de seneste års forskning, der har afdækket nogle klare regler for, hvordan den biologiske mangfoldighed er fordelt på jorden.

Publikum bliver taget med på en rejse fra troperne til de iskolde poler. Der bliver set på, hvordan den biologiske mangfoldighed ændrer sig, og hvilke mekanismer der styrer udbredelsen af planter og dyr. Der bliver også et kig tilbage i tiden for at forstå, hvordan mangfoldigheden er opstået, og hvordan gamle begivenheder for millioner af år siden har stor effekt på, hvor planter og dyr lever i dag.

Det livestreamede foredrag i Bio Mors begynder kl. 18.45.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...