Trafikpolitik

Biograf vil rykke ind i City Syd

Aalborg Kommune skal tage stilling til en ansøgning i denne uge

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Måske får biografgængerne i Aalborg snart endnu en mulighed for at få styret filmlysten, men langt fra centrum.

En biograf ønsker nemlig at etablere en 2000 kvadratmeter stor biograf med seks sale i tilknytning til Shoppen i City Syd.

Aalborg Kommune har modtaget ansøgningen, der også omfatter en 700 kvadratmeter stor restaurant i sammenhæng med biografen. 500 af disse kvadratmeter er i eksisterende tomme lokaler på 1. sal i Shoppen.

Tilbud til mange mennesker

Teknik- og miljøudvalget drøfter ansøgningen på torsdag, men hvis politikerne skal give grønt lys til biografbygningen, kræver det en dispensation fra lokalplanen eller udarbejdelsen af en helt ny lokalplan, da bygningen ikke ikke holdes indenfor byggefeltet i lokalplanen.

Forvaltningen skriver, at en biograf i City Syd ifølge ansøgeren er tænkt som et tilbud til de mange mennesker, der alligevel er i området, så de på en nem måde kan gå i biografen og parkere gratis på tidspunkter, hvor der ofte ikke er særligt behov for parkering og ikke er stor trafikbelastning i området.

- I første omgang skal vi tage en drøftelse af, om der skal etableres mulighed for at etablere en biograf ude i City Syd, og det tager vi en drøftelse af på torsdag, siger teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard (V), der ikke vil forholde sig til, om hun personligt synes, at en biograf i City Syd er en god ide før efter udvalgsmødet på torsdag.

Fordele og ulemper

På forhånd vurderer forvaltningen dog, at der både er fordele og ulemper ved en biograf i City Syd. På den positive side vil det være en styrkelse af City Syd og Shoppen, mener man. Omvendt peger forvaltningen på, at ”City Syd med etablering af en biograf ikke længere vil være et supplement til Aalborg midtby, men derimod en konkurrent, der risikerer at trække centrale byfunktioner ud af midtbyen og dermed svække bylivet og mindske midtbyens attraktion”.

Hvis udvalget ender med at sige nej, vil det i øvrigt betyde, at man skal skærpe den gældende lokalplanlægning i City Syd-området, så det ikke længere vil være muligt at etablere kulturelle funktioner (så som bibliotek, biograf, museum, teater mv.) i City Syd.

Hos Ceraco, der ejer Shoppen, og som står bag ansøgningen, ønsker direktør Ernst Christiansen på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, hvilken biograf der ønsker at etablere sig i City Syd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst