Biografen har fået et løft

Ny lydisolering, nyt indgangsparti og nyt tag er sat op

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Leif Søborg er formand for Kinos Venner, der driver biografen i Pandrup. Privatfoto

PANDRUP:I Pandrup ligger en af Danmarks ældste provinsbiografer. Pandrup Kino har eksisteret siden 1923 og sådan en gammel dame har brug for at blive puslet om i ny og næ. Derfor er der siden 2001 blevet brugt mellem to og tre millioner kroner på at renovere, så faciliteter og udstyr kan følge med udviklingen.

En del af de penge er brugt i løbet af sommeren, hvor der er kommet nyt lydisolerende skum på salens vægge, indgangspartiet er blevet malet og har fået nyt tag. Et arbejde der løb op i godt 150.000 kroner. Det er dog ikke penge, der på nogen måder udhuler foreningens økonomi, der på mange måder bliver drevet af et stort frivilligt engagement.

- Vi har som forening drevet biografen siden 2001, hvor den tidligere ejer gik konkurs. Vi er så heldige at have mange ildsjæle, der lægger rigtigt mange timer i arbejdet hernede. Dermed sparer vi meget på småreparationer, fortæller formand Leif Søborg.

Både udenfor og inde i salen kan biografgængerne i Pandrup se og mærke sommerens forbedringer. Dog mangler de sidste småting at blive ordnet.

- Der sidder stadig nogle lamper tilbage, fra da bygningen blev opført i 1923. De skal ned, og så skal der sættes diodelys langs panelerne, fortæller Leif Søborg.

I virkeligheden har han ikke meget at beklage sig over. Han er formand for en velfungerende forening, der på ingen måde mangler frivillige hænder. Men Leif Søborg har dog en drøm:

- Jeg er ked af, at vi ikke har en sal mere, så vi kan vise de lidt smallere film. Vi kører mainstream, ellers kan vi ikke få det til at løbe rundt.

Det næste, som Leif Søborg forventer skal udskiftes, er sæderne i salen, der blev sat op i forbindelse med en omfattende renovering i 2011.

- Vi købte dem brugt, og de er begyndt at blive lidt slidt rundt omkring. Det er ikke alle, der er lige gode ved tingene, når lyset slukkes i salen.

Den investering forventer Leif Søborg vil løbe op i 300- til 400.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.