Birgitte Hjort: Vi kan ikke lukke øjnene for terror

Terror er blevet et populært emne på film og tv, men det kan hjælpe os til en dialog, mener skuespillerinden.

Skuespiller Birgitte Hjort Sørensen spiller gidsel i en terrorsag i TV2's nye satsning. Foto: Scanpix/David Leth Williams

Skuespiller Birgitte Hjort Sørensen spiller gidsel i en terrorsag i TV2's nye satsning. Foto: Scanpix/David Leth Williams

Med flere angreb rundt om i Europa og resten af verden er terror blevet noget, mange må forholde sig til oftere end for bare nogle år siden, og det bliver afspejlet i biograferne og på tv, hvor flere film og serier behandler emnet.

Det gælder også for TV2's nyeste satsning, tv-serien "Greyzone", der har Birgitte Hjort Sørensen og Joachim Fjelstrup i de bærende roller.

At terror og konsekvenserne af det er blevet et populært emne for manuskriptforfattere, kan Birgitte Hjort Sørensen godt forstå.

- Verden har jo pludselig fået det her element, så jeg tror, det er naturligt, at vi gerne vil afdække det. Vi prøver i "Greyzone" at komme bagom og forstå folks motiver, for i serien er der ikke nogen, der bare er onde psykopater, siger skuespillerinden.

- Jeg har det selv sådan, at når jeg hører om de her grusomme ting, der sker i verden, så har jeg et behov for at forstå hvorfor, fortæller Birgitte Hjort Sørensen, der i serien indtager rollen som droneingeniøren Victoria, der bliver kidnappet af en terrorcelle.

Hendes medspiller i serien Joachim Fjelstrup er enig. I "Greyzone" spiller han den suspenderede kildefører Jesper, der bliver hevet tilbage i PET for at hjælpe med at opklare sagen.

- Jeg kan godt lide ved serien, at den går ind bag den der breaking news-overskrift om en skægget mand, der har gjort noget forfærdeligt, siger skuespilleren.

- Og så er jeg stolt af at lægge krop til en rolle som PET-agent, for det er dem, der uden heltestatus og berømmelse arbejder hver eneste dag, for at vi kan leve sikkert, siger han.

Om et alvorligt emne som terror hører til i en underholdningsserie, er Birgitte Hjort Sørensen ikke i tvivl om.

- Jo mere fiktion, der er om terror, jo mere kan man selvfølgelig godt få fornemmelsen af, at det er til stede. Men jeg tror, at jo mere vi forstår og har en dialog, jo bedre. Man kan ikke bare lukke øjnene for det, siger hun.

"Greyzone" har premiere på TV2 søndag den 25. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.