Birkelse Kro har fået nye ejere

ERHVERV: Jan Holsko og Patcharapa Nangwong er i gang med at renovere kroen og glæder sig til forhåbentligt at slå dørene op i august

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jan Holsko og Patcharapa Nangwong har købt Birkelse Kro. Arkivfoto: Bo Lehm © Bo Lehm

Hvis du igen kan se liv og høre lyde omkring Birkelse Kro, som ellers var sat på tvangsauktion, er der god grund til det.

52-årige Jan Holsko har nemlig købt kroen og er sammen med sin kæreste, 42-årige Patcharapa Nangwong, i fuld gang med at renovere den.

Parret mangler stadig en fødevaregodkendelse og en alkoholbevilling, som de gerne vil have på plads, inden de melder endeligt ud, hvad der skal ske med kroen. Hvis de får de nødvendige tilladelser, har de dog planer om, at den tidligere kro fremover skal fungere som hotel og restaurant, som også laver take away.

- Hvis vi får de tilladelser, så er det dét, der er planen. Jeg laver syv nye værelser med bad og et lille køkken, og vi kommer nok til at lave både dansk og thailandsk mad, siger Jan Holsko.

Kroen skal renoveres gennemgribende helt fra bunden med nye gulve, lofter og vægge, og der skal installeres badeværelser og køkkener på alle værelser.

Selvom Jan Holsko, som ejer og til daglig arbejder hos en virksomhed, der udlejer maskiner, kaster sig ud i noget helt nyt, har Patcharapa Nangwong erfaring med og stor interesse for at lave mad.

- Det var egenligt, fordi vi kiggede på pølsevogne, grill-barer og køkkener, hvor min kæreste kunne lave noget mad i. Og så kom den her mulighed, som jo godt nok er en del flere penge at bruge, men det er også helt andre forhold. Der er jo et stort industrikøkken, der har serveret til flere hundrede mennesker, fortæller Jan Holsko.

Derfor bliver det også Patcharapa Nangwong, som skal stå for at lave mad sammen med en ansat, der også skal hjælpe til med det administrative arbejde.

Jan Holsko er med i renoverings- og opstartsfasen, men derefter skal han ikke have del i selve driften.

Gulvet i bygningen er blevet støbt i sidste uge, og i denne uge skal der lægges nyt tag og laves tagrender. Med forbehold for, at parret stadig mangler de nødvendige tilladelser for at åbne, og afhængig af, hvordan det går med renoveringen, håber de på at kunne byde gæster velkommen til august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.