Birthe Rønn: Løkke bliver aldrig statsminister

Venstreveteranen Birthe Rønn Hornbech kræver Løkkes afgang. Jeg kan simpelthen ikke klare det mere, siger hun.

Tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) sender nu en klokkeklar opfordring til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, om forlade sin post.

- Lars Løkke bliver aldrig statsminister igen. Ikke med den moral. Og nu kan man konstatere, at han er i gang med at splitte vores parti i 1000 stykker, og det vil jeg ikke finde mig i. Han må simpelthen gå af, siger Birthe Rønn Hornbech til Ritzau.

Under den seneste tids voldsomme storm i Venstre har adskillige af partiets kommuneforeninger krævet Løkkes afgang, mens formandens tro støtter gang på gang har opfordret de kritiske V-folk til at holde utilfredsheden internt indtil efter tirsdagens hovedbestyrelsesmøde.

Men den opfordring giver Birthe Rønn Hornbech ikke meget for.

- Jeg kritiserede allerede Lars Løkke for tre uger siden, og jeg vil ikke finde mig i, at det kun er dem, der har noget pænt at sige om Løkke, som må åbne munden. Det er nordkoreanske metoder, siger hun.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun har en fornemmelse af, om hendes holdning deles af flertallet i Venstres folketingsgruppe, svarer hun:

- Det ved jeg ikke. Jeg holder mig ude af det der. Jeg kan bare konstatere, at der er medlemmer, som klapper af Lars Løkke efter gruppemøder, og at de så bagefter taler med journalister med krav om anonymitet. Jeg kan simpelthen ikke klare det mere.

I alt tre af Venstres 47 medlemmer store folketingsgruppe har mandag aften trukket deres støtte til Lars Løkke Rasmussen.

Først kom indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen, så Birthe Rønn Hornbech og senest erhvervsordfører Kim Andersen.

Birthe Rønn Hornbechs konkrete opfordring til Lars Løkke Rasmussen er, at han trækker sig inden mødet i hovedbestyrelsen tirsdag aften, hvor hans fremtid i Venstre sætter dagsordenen.

Selv har Birthe Rønn Hornbech dog ikke tænkt sig at møde op.

- Jeg vil ikke være med til det. Det har jeg allerede meddelt Lars Løkke under fire øjne, siger hun.

Ikke alene på Christiansborg har kritikken af Løkkes bilag, tøjforbrug og partistøtte til formanden skabt oprør. Blandt andet har også flere af Venstres kommuneforeninger, europaparlamentariker Jens Rohde (V) og tidligere Venstre-minister Helge Sander undsagt Lars Løkke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.