Biskopper vil drøfte vielser i det fri

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) mødes med landets biskopper for at diskutere vielser i det fri

Danmark 1. september 2012 00:56 - Opdateret 1. september 2012 00:57

Biskopper vil drøfte vielser i det fri

På mandag mødes biskopperne med ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R), og på dagsordenen står kirkelige vielser i det fri, som har været et varmt debatemne hen over sommeren, skriver Kristeligt Dagblad.

Kirkeministeren har udtalt, at han ikke kunne "drømme om at trumfe det igennem", og biskopperne afventer nu resultatet af mødet, før de udtaler sig klart for eller imod.

Lise-Lotte Rebel, biskop over Helsingør Stift, og Steen Skovsgaard, biskop over Lolland-Falsters Stift, ser dog klart flest fordele ved at beholde vielserne i kirkerummet, hvorimod Kjeld Holm, biskop over Aarhus Stift, kalder sig selv "skeptisk positiv".

- Jeg har ikke en færdig holdning, og jeg vil gerne høre, hvad ministeren siger. I udgangspunktet mener jeg, at vielser hører til i kirkerummet. Det er ikke brudeparret, men Vorherre, der er i centrum, siger Kjeld Holm.

- Men det folkelige pres er der, og da jeg samtidig er af den opfattelse, at folkekirken skal være der, hvor mennesker er, må vi nok forsøge at finde en form, så det kan lade sig gøre, tilføjer han og understreger, at det ikke skal kunne ske hvor som helst.

- Vi skal have tid til at drøfte det. Derfor regner jeg med, at vi hører ministerens synspunkter, og at vi så tager det op på vores bispemøde i oktober for at finde en form, lyder det fra Kjeld Holm.

Kirkerummet er også et vigtigt argument for Lise-Lotte Rebel, fordi det føjer nogle ekstra dimensioner til vielsen. Døbefonten minder eksempelvis om dåben og alterbordet om nadveren.

Biskop Kresten Drejergaard, Fyens Stift, advarer imod, at "præsterne reduceres til statister i et event-mageri".

Han gætter dog på, at der bliver udpeget bestemte steder, hvor det kan lade sig gøre at blive viet. "Så får vores kirkeminister endnu et programpunkt igennem," siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...