Døstrup

Biveje fortsat lukkede

Alt er hvidt i hvidt på Hobro-kanten og det er forklaringen på, at sneplove kommer på afveje

Vejdirektoratet i Nordjylland er forberedt på den kommende snestorm, men opfordrer bilister til at væbne sig med forsigtighed og tålmodighed.
Arkivfoto: Michael Bygballe

Vejdirektoratet i Nordjylland er forberedt på den kommende snestorm, men opfordrer bilister til at væbne sig med forsigtighed og tålmodighed. Arkivfoto: Michael Bygballe

Anders Christiansen, vognmand med mangeårig erfaring i kørsel med sneplov, erkender, at det er yderst vanskelige betingelser, han og kollegerne har for at holde vejene nogenlunde farbare. - Det fyger. Alt er hvidt, og problemet er, at det mange gange er svært for ikke at sige umuligt at se, hvor vejen løber. Der skal ikke meget til, før vi kommer på afveje, siger Anders Christiansen. Han prøvede det onsdag morgen på Finderupvej lidt uden for Døstrup ved Hobro. Et sted, hvor vognmanden fra Døstrup er særdeles godt kendt. Alligevel havnede han i en drive og måtte have hjælp til at komme fri. - Natten forud havde vi et par lignende situationer, fortæller Anders Christiansen. Han deltager i snerydningen med fem plove og to gummigede. Han har ansvaret for snerydningen i en stribe landsbyer nord og øst for Hobro. Onsdag kort før middag var meldingen den, at de fleste veje var fremkommelige. Undtagelserne var mindre veje så som Bindeledet og Trehøje. - Jeg håber, vi når rundt alle steder før aften, men det er usikkert, hvis det bliver ved med både at sne og fyge, siger Anders Christiansen.