Bizar forsvarsfejl hjælper Ghana til semifinalen

Ghana fik let spil i kvartfinalen mod Guinea i Africa Cup of Nations og vandt med 3-0.

En forsvarsbrøler af Guineas Baissama Sankoh blev kampens komiske højdepunkt, da Ghana søndag eftermiddag uden problemer udraderede Guinea med 3-0 i kvartfinalen i Africa Cup of Nations.

Ghana skal nu op imod værtsnationen, Ækvatorial-Guinea, i semifinalen på torsdag.

Ghaneserne gik ind til kvartfinalen som klare favoritter, men de fik det lettere end forventet mod en modstander, som virkede fraværende og uden tro på tingene.

Specielt Sankoh fra den franske klub Guingamp må skamme sig over den brøler, som var den direkte årsag til Ghanas anden scoring.

Der var slet ingen fare på færde, da bolden blev lagt bagud til ham, men i stedet for tæmme den og spille den videre, forsøgte han blindt og umotiveret at losse den frem på banen.

Til alt uheld ramte han bolden så elendigt, at den trillede nogle få meter på tværs af feltet til en helt fri Kwesi Appiah, og manden fra Cambridge United i den fjerdebedste række i England kunne let sætte 2-0-scoringen ind.

Hvis det mål hørte til blandt de mere underlige scoringer, fejlede Christian Atsus mål til 3-0 til gengæld intet.

Den venstrebenede offensivspiller tog et par træk i højre side, og næsten fra sidelinjen sendte han bolden i en flot bue hen over Guineas chanceløse målmand Naby Yattara til sin anden og Ghanas tredje scoring i kampen.

En smule dramatik kom der i de sidste sekunder, hvor Yattara blev smidt ud, så en markspiller måtte overtage målmandstrøjen. Han nåede dog ikke at blive sat på de store prøver.

Hos ghaneserne sad FC Københavns Daniel Amartey på bænken i hele kampen, og det samme gjorde OB'eren Mohammed Diarra for Guinea.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden