Bjærget ubåd forventes i havn sent lørdag aften

Peter Madsens ubåd er lørdag aften på vej mod et lukket område i Nordhavnen, hvor den skal tømmes for vand.

"UC3 Nautilus" forventes til København Nordhavn sent lørdag aften. Natten til søndag og søndag vil politiet begynde at undersøge den, når den er tømt for vand. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
København 12. august 2017 19:04 - Opdateret 12. august 2017 20:09

KØBENHAVN: Siden klokken 10 lørdag morgen er der blevet arbejdet med at bjærge den privatejede ubåd "UC3 Nautilus". Lørdag aften omkring klokken 19 har det stadig ikke været muligt at se, hvad der i båden.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Lørdag aften er ubåden ved at blive bugseret til et lukket område i Nordhavnen, hvor den forventes at ankomme omkring klokken 22.

Her vil den blive delvist tømt for vand, så den kan løftes op på land. Det forventes at tage flere timer af hensyn til sikring af spor. Når det er muligt vil den blive transporteret til en lukket hal, hvor den skal undersøges.

Ubåden forliste fredag under mystiske omstændigheder i Køge Bugt.

Dens ejer, Peter Madsen, reddede sig ud af den synkende ubåd og blev efterfølgende anholdt og mistænkt for drab på en svensk kvinde, den 30-årige Kim Wall, der på et tidspunkt var med om bord på ubåden.

Ved et grundlovsforhør lørdag er Madsen dog blevet fængslet for en noget mildere sigtelse - uagtsomt manddrab. Det skete for lukkede døre. Derfor er det usikkert, hvad der ligger til grund for den mildere sigtelse.

/ritzau/

Tema: UC3

Vis flere

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...