Bjarne Corydon: Løkke må vente på svar

Finansministeren ærgrer sig over, at Venstre afslår hans tilbud om to milliarder i erhvervsskattelettelser.

Bjarne Corydon: Løkke må vente på svar

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, går forgæves til postkassen, hvis han venter et svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) søndag. Det har han ellers bedt om.

Løkke vil nemlig vide, om regeringen er klar til at forhandle en skattereform, der kun rækker tre år frem.

- Mit svar er, at vi meget gerne drøfter Venstres forslag, men det skal være på et sagligt grundlag. Venstre er velkomne hos os, så snart vi er klar med beregninger på, hvordan det virker. Vi skynder os alt hvad vi kan, siger Bjarne Corydon.

Finansministeren understreger, at han er åben over for forhandlinger om Venstres forslag til skattereform.

- Vi vil meget gerne forhandle med Venstre. Det er ikke os, der stiller ultimative krav eller afbryder forhandlingerne, siger han.

Men noget klart svar på, om Venstres forslag kan være udgangspunktet for forhandlinger, skal Løkke ikke regne med inden søndag.

- Så vidt jeg indtil videre har fanget det, så er det nogle forholdsvist løst skitserede idéer, hvor det kan være noget uklart, hvordan finansieringen hænger sammen, hvem der vinder, hvem der taber, siger Bjarne Corydon.

Han håber fortsat, at Venstre vil ende med at sætte sig til forhandlingsbordet med regeringens udspil til reformer frem mod 2020 som omdrejningspunkt. Også selvom Venstre lørdag har afvist et tilbud om at kunne disponere over de tre milliarder kroner, der frigøres, hvis de reformer, regeringen har lagt på bordet, gennemføres.

- Det er uden for enhver diskussion, at det tilbud, vi har givet, er fantastisk godt for dansk økonomi, siger Corydon og fortsætter.

- Hvis Venstre mener det, de har sagt, nemlig at de også går ind for, at vi skal kunne finansiere et bedre velfærdssamfund og styrke konkurrenceevnen uden at gamble med ansvarligheden, så undrer det mig, at de afviser regeringens forslag, siger Corydon.

Han er især ked af, at Venstre kun ønsker at aftale rammerne for skat tre år ud i fremtiden.

- Det er ærgerligt, hvis Venstre ikke vil medvirke til en helhedsløsning for dansk økonomi. Der er brug for, at man tager ansvar for nogle vidtrækkende løsninger, siger Bjarne Corydon.

Han håber fortsat på, at en aftale kan være på plads inden 1. juli.

- Det er kun politisk vilje, der afgør, om vi kan, siger han.

/ritzau/