Bjarne Corydon vil have Lars Løkke tilbage

Venstre er velkommen tilbage ved forhandlingsbordet om en skattereform, siger finansminister Bjarne Corydon.

Bjarne Corydon vil have Lars Løkke tilbage

Venstre skal være hjertelig velkommen tilbage ved forhandlingsbordet for at forhandle en skattereform på plads med regeringen.

Sådan siger finansminister Bjarne Corydon (S).

- Venstre er velkommen. Vi har ikke smidt Venstre ud af forhandlingerne. Venstre har haft meget travlt med at finde forklaringer på, at man ikke ønsker at drøfte videre med os. Min dør står usædvanligt åben, siger han og fortsætter:

- Det er mellem mig og Lars Løkke, hvad vi bruger hinandens mobilnumre til. Jeg har kommunikeret med Lars Løkke. Men det er mellem os, hvornår vi kommunikerer, og hvordan vi kommunikerer, siger Bjarne Corydon.

Han vil ikke uddybe, om de to har talt sammen, siden Løkke i weekenden tog til USA for at hente sin datter på vej til miljøtopmødet Rio+20 i Rio de Janeiro.

Liberal Alliance (LA) åbnede onsdag for en offentlig vækst på 0,8 procent med støtte fra De Konservative. Venstre skal være velkommen i selskabet, siger finansministeren.

- Vi har givet Venstre et konkret tilbud. Jeg har hørt fra rigtig mange sider i samfundet - erhvervslivet, kommentatorer, eksperter - at det ville være enormt godt for samfundet at gennemføre det tilbud, vi har lagt frem, siger Bjarne Corydon.

Finansministeriet regner på LA's tilbud til regeringen, som De Konservative støtter.

- Det er positivt, at partierne har spillet ud og lagt deres politik på bordet. Jeg er ikke klar over, om de er enige, siger han.

Han understreger, at staten mister penge, når LA fjerner regeringens "tidsler" om forringet rentefradrag og folkepension, understreger han.

- Det giver færre, ikke flere penge til skattelettelser, siger Bjarne Corydon, som holder sine sonderinger med partierne for lukkede døre i Finansministeriet.

/ritzau/