Bjarne Goldbæk: Tyskland er uden svagheder

Den tidligere Bundesliga-spiller Bjarne Goldbæk er dybt imponeret over aftenens tyske EM-modstandere.

Bjarne Goldbæk: Tyskland er uden svagheder

Den tidligere danske landsholdsspiller Bjarne Goldbæk, som spillede mange år i tysk fodbold, har meget svært ved at pege på svagheder hos Tysklands landshold, som i aften møder Danmark ved EM.

- Det er et super homogent hold uden svage positioner overhovedet. Jeg har kun positive ting at sige om dem. De kan godt gentage den dominans, som Spanien har haft de seneste år.

- Selvfølgelig er de favoritter mod Danmark, selvom det ikke er for sjov, at danskerne er kommet med til EM. Men hvis tyskerne skal leve op til de forventninger, der er til dem, så skal de slå Danmark, siger Bjarne Goldbæk.

Når der alligevel peges på svagheder hos Tyskland, er det ofte forsvaret, der kritiseres. Men det er næsten lidt af en frækhed, mener den tidligere Borussia Dortmund-spiller Mark Strudal.

- Måske de er en anelse svagere i forsvaret, selvom man næsten ikke kan tillade sig at sige det. Vi taler om spillere fra Bayern München og Borussia Dortmund, så det er et tegn på klasse, siger Strudal.

For Danmark er det ifølge Strudal ærgerligt, at tyskerne inden sidste spillerunde heller ikke er garanteret en plads i kvartfinalen.

- Så ved vi, hvad de kommer med. De har farlige fløje, dygtige backer, er stærke i omstillinger, og der kommer mange gode bolde til en boksangriber som Mario Gómez, siger Strudal om Bayern-spilleren, der allerede har scoret tre mål ved EM-slutrunden.

Vinder Danmark gruppe B-kampen, er det lig med kvartfinaledeltagelse. Hvis det sker med 3-2, 4-3, 5-4 og så videre, er tyskerne - som fører gruppen efter sejre over Portugal og Holland - også sikkert videre.

Dansk uafgjort betyder, at Danmark har brug for hjælp af Holland, som så skal slå Portugal for at sende Morten Olsen tropper videre.

Danmark er til gengæld helt færdig ved EM med et nederlag til tyskerne.

Begge opgør fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/