Bjarne Riis før Tour: Undervurdér os ikke

Riis er overbevist om, at Saxo Bank vil sætte sit aftryk på Touren, selv om holdet er uden klassementryttere.

Bjarne Riis før Tour: Undervurdér os ikke

Normalt lader Bjarne Riis de små franske hold og de store sprinterhold slås om de fleste Tour-etapesejre i udbrud og massespurterne, mens han sørger for, at hans ryttere pakker klassement-kaptajnen ind og hjælper ham maksimalt inden de altafgørende bjergslag.

Sådan har det været med ryttere som Carlos Sastre, Ivan Basso, Fränk Schleck, Andy Schleck og senest Alberto Contador.

Sådan bliver det ikke i år. Contador er ude med karantæne, men han vender tilbage til Vueltaen senere på året, og til den tid er det igen klassementet, der satses på for Saxo Bank.

I årets Tour de France, der begynder lørdag 30. juni, er det noget helt andet, Bjarne Riis satser på. Der skal vindes etaper, og holdet har folk, der skal forsøge at blande sig i alle terræner - i bjergene, i mellemetapernes udbrud og i spurterne.

- Vi går ind til årets Tour de France med det overordnede mål at køre efter etapesejre og sætte vores aftryk på løbet, og det føler jeg mig overbevist om, at vi kan gøre, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Holdejeren har udtaget sprinteren Juan José Haedo til at køre mod Mark Cavendish og de andre eksperter i den disciplin.

I bjergene får Chris Anker Sørensen chancen for at prøve sig af på egen hånd i modsætning til tidligere års meget bundne opgaver som hjælper.

- Vi har JJ med til spurterne og nogle solide folk til at hjælpe ham.

- Vi har i Chris en rytter, der har gode muligheder for at lave noget stort i bjergene og måske endda kan være en bejler til den prikkede trøje.

- Og anført af Nick og Nicki har vi en gruppe ryttere med power og næse for udbruddene, som Bjarne Riis selv formulerer sit brede Tour-hold.

Klassementet derimod, det må andre bekymre sig om denne gang.

- Det er selvfølgelig en helt anderledes opgave, der venter for os, når vi ikke har en egentlig klassementsrytter med.

- Men jeg ser det både som en spændende udfordring og en mulighed for at prøve nogle ting af, der måske ikke ville være taktisk mulige under andre omstændigheder.

- Jeg har en god fornemmelse, og jeg mener, man skal passe på med at undervurdere os, siger Bjarne Riis.

/ritzau/