Bjerget overraskede i volleyball

Volleyballholdet var sammensat til lejligheden - men formåede alligevel at overraske rent sportsligt.Foto: Bjerget Efterskole
1. april 2017 14:12

Bjerget Efterskole overraskede alt og alle og nåede helt til kvartfinalen, da der for nylig blev spillet nordjyske mesterskaber for efterskoler i volleyball på Himmerlandscentrets Idrætsefterskole.

På forhånd var de sportslige forventninger yderst begrænsede. Bjerget er ikke en idrætsefterskole, volleyball eksisterer ikke engang som valgfag på skolen, og holdet var derfor sat sammen til lejligheden. Alligevel formåede eleverne at overraske.

- Holdet var opstået, fordi en flok idrætsglade elever gerne ville med, og vi kunne samle et drengehold til B-rækken, dog med en enkelt pige på holdet, fortæller Mads Brunse Pedersen, der er lærer på Bjerget Efterskole.

- Men vi vandt den første kamp, og det gik op for eleverne, at de faktisk godt kunne være med, og derefter spillede de bare bedre og bedre for hver kamp. Deres iver og kampgejst var virkelig imponerende, og det endte med at bringe dem hele vejen til kvartfinalen.

Eleverne tabte dog kvartfinalen, men Mads Brunse Pedersen er alligevel stolt af den måde hans hold spillede på.

- De spillede uden de mindste spor af sure miner. De bakkede hinanden op 100 procent og viste stort sammenhold og overskud til f.eks. at sige "tak for kampen", selvom de tabte og hele tiden holde en god tone og være positive, siger han.

Selvom Bjerget Efterskole ikke har volleyball som fag, så har skolen en stærk tradition for idræt og bevægelse.

Skolen har i år fire store valgfagslinjer: Sound, Forfatter, Science og Adventure, hvor sidstnævnte netop er en linje med spændende og udfordrende sportsgrene som surfing og mountainbike.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...