Blå blok banker Thorning

Løkke storfavorit til at indtage Statsministeriet

Lars Løkke Rasmussen har et stort forspring i meningsmålingerne. Foto: Scanpix <i>Scanpix</i>

Lars Løkke Rasmussen har et stort forspring i meningsmålingerne. Foto: Scanpix Scanpix

DANMARK:Lars Løkke Rasmussen (V) står til at blive båret ind i Statsministeriet af et regiment på 107 blåklædte mandater og en samlet opbakning til blå blok på hele 61,4 procent.

Venstre går frem med 2,9 procentpoint til 27,2 procent, og Dansk Folkeparti fortsætter fremgangen til ny rekord på 24,1 procent, mens de to regeringspartier S og R får 24,2 procent - tilsammen.Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Et kæmpe forspring

Med 107 mandater mod rød bloks 68 kan man så ikke tillade sig at konstatere, at den er hjemme? Nej, siger gruppeformand Kristian Jensen (V).

- Der kan ske meget i dansk politik på få uger. Ingen havde vist forestillet sig SF’s uskønne exit fra regeringen for få uger siden, siger han til metroxpress.

- Men vi kan bruge den aktuelle opbakning fra vælgerne til at lægge pres på regeringen i sagen om børnechecken.

DF sidder med nøglen

DF’s styrke er et tveægget sværd for Venstre. På den side er DF nøglen magten, siger politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen.

På den anden side bliver det en stor udfordring for Løkke at nå til enighed med DF om størrelsen af den offentlige sektor, da V ønsker nulvækst, mens DF kræver en årlig udbygning af velfærdsudgifterne.

- Når det er sagt, tror jeg, de vil indgå et kompromis om nulvækst i store dele af den offentlige sektor, men vækst i de offentlige udgifter til ældrepleje og sygehuse - DF’s mærkesager, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.