Blå blok kræver yderligere forenkling af lejeloven

Blå blok kræver, at lejeloven og boligreguleringsloven samles i én lov forud for onsdagens forhandlinger.

Boligminister Carsten Hansen (S) gør reelt ikke noget for at forenkle lejeloven i sit nye udspil, mener blå blok forud for onsdagens første møde mellem regeringen og resten af Folketingets partier om lejeloven.

Han har lagt op til nye rettigheder for lejerne og nye forpligtelser for udlejerne, men det gør langt fra området mere overskueligt, lyder meldingen fra De Konservatives boligordfører, Charlotte Dyremose.

- Jeg vil opfordre ministeren til reelt at tage tyren ved hornene og gøre noget ved de alt for komplicerede regler på det her område. Jeg synes, vi skulle begynde at tale om regelforenkling i stedet for at lave flere nye regler, siger Charlotte Dyremose.

Hun opfordrer sammen med Venstres Louise Schack Elholm og Dansk Folkepartis Karina Adsbøl til at sammenskrive lejeloven og boligreguleringsloven, der er de to love, som dækker området.

Ministeren har kun lagt op til, at "enslydende bestemmelser" skal fjernes, så de kun fremgår af én lov, og så ellers bevare begge love.

Men det er ikke godt nok, lyder meldingen.

- Hvis vi samler dem, så skal man da kun kigge et sted, siger Charlotte Dyremose.

Regeringen lægger op til, at udlejerne fremover skal udføre et obligatorisk til- og fraflytningssyn, og derudover skal udlejerne ikke længere kunne kræve lejligheden nyistandsat ved fraflytning.

Charlotte Dyremose synes, at området bliver unødigt bureaukratiseret.

- De enkeltsager, der er, skal løses af en anden vej. Det evige problem er, at vi bliver ved med at putte al mulig lovgivning ovenpå i stedet for at forenkle det, så folk kan gennemskue det, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst