Blå blok øger føring i ny måling

Blå blok går frem og står til 55 procent af stemmerne i en ny måling fra Voxmeter. Rød blok får 44,7 procent.

For en måned siden var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den røde blok 1,5 procentpoint fra at overhale Lars Løkke Rasmussen (V) og den blå blok ifølge en meningsmåling fra Voxmeter for Ritzau.

Søndag er billedet et helt andet. En ny Voxmeter-måling viser nemlig, at blå blok er tilbage i komfortabel føring med 55 procent af stemmerne mod rød bloks 44,7.

De sidste 0,3 procent af stemmerne fordeler sig på andre partier såsom Nationalpartiet, der ikke er med i målingen.

Resultatet giver en mandatfordeling på 96 til de blå partier og 79 til de røde partier, og dermed et sikkert flertal til de partier, der peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Derudover skal der fordeles fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne.

Dermed har den borgerlige blok af partier hentet 3,7 procentpoint fra rød blok på en måned. Det er over den maksimale statistiske usikkerhed på 2,6 procentpoint.

I blå blok er det særligt Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der den seneste måned kan notere sig en fremgang. De to partier har hentet henholdsvis 1,8 og 1,5 procentpoint til flokken af vælgere, der vil sætte sit kryds ved partierne.

I den røde lejr er det særligt De Radikale og SF, der tilsammen har tabt 2,6 procentpoint i opbakning til deres partier.

For SF, der har mistet fire folketingsmedlemmer siden sidste valg, betyder det blot et tab på ét sæde i folketingssalen. Til gengæld mister De Radikale seks mandater i forhold til i dag.

Samtidig er Alternativet kommet endnu længere fra spærregrænsen på to procent. Efter de for en måned siden i Voxmeters måling havde opbakning fra 1,7 procent af vælgerne, er de nu under én procent.

Målingen baserer sig på 1022 telefoninterview. Af dem har 24 procent svaret, at de ikke vil stemme, vil stemme blankt, er i tvivl, eller at de ikke er stemmeberettiget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.