Blå Flag over Marinaen

Frederikshavn Marina er klar til at sætte det blå flag igen

Efter et intermezzo med kommunen sidste år er Frederikshavn Marina klar til at sætte det blå flag igen, siger Vibeke Schjerlund, der her ses med det flag fra 2010, der aldrig kom til at vaje.

Efter et intermezzo med kommunen sidste år er Frederikshavn Marina klar til at sætte det blå flag igen, siger Vibeke Schjerlund, der her ses med det flag fra 2010, der aldrig kom til at vaje.

For 25. år i træk kan de blå flag snart hejses over danske strande og havne. Danmark har netop fået tildelt 220 Blå Flag strande og 60 Blå Flag lystbådehavne. En af dem, der også i år er tilkendt det blå flag er Frederikshavn Marina. Sidste år leverede havneflaget tilbage i protest mod, at kommunen fjernede det tilskud, der skulle drive de offentlige toiletter på havnen. Den sag er nu løst. Frederikshavn Marina og Frederikshavn Kommune har mødt hinanden på halvvejen. - Og derfor skal det blå flag naturligvis op i år, siger havnefoged Vibeke Schjerlund. Hun har som andre havne og strande modtaget det blå flag med posten onsdag, og normalt sætte sdet op langs de kommunale Blå Flag-strande på på havnene samtidigt - formentligt sidst i maj. Ud over Frederikshavn Marina har Strandby Nordstrand, Palmestranden, Bratten strand, Frederikshavn Sønderstrand og Rønnerhavnen. Danmark er igen i år blandt landene med flest flag, hvilket viser en fortsat interessehos kommunerne for at støtte natur og friluftsaktiviteter ved kysten. - Kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til de internationale krav om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling og det er dejligt, at deres arbejde bliver synliggjort med Blå Flag, siger Brian Samuelsson fra Friluftsrådets Blå Flag-program. Antallet af Blå Flag er dog fem mindre end sidste år, og Friliuftsrådet håber ikke at besparelser i kommunerne får dem til at fravælge indsatsen for natur og miljø og sikre rent badevand til alle sommerens badegæster på strandene. Badesæson starter snart Badesæsonen løber fra 1.juni og frem til 15. september for de fleste kommuners vedkommende. I løbet af sæsonen vil Blå Flag kontrollører besøge alle havne og strande som har fået tildelt flaget, for at tjekke at forholdene er i orden, også når de mange gæster besøger destinationerne. Det er forskellige kriterier der gør sig gældende for, om en havn eller strand kan tildeles det Blå Flag. Eksempelvis er det ikke tilladt at bade i danske lystbådehavne, selv ikke hvis der er Blå Flag. - En væsentlig del af kampagnen, er at standarden forbliver høj i løbet af hele sæsonen. Vi får mange henvendelser fra befolkningen i løbet af badesæsonen. Vi vil gerne opfordre alle til at ringe til os, hvis de vil give ris og ros til de danske Blå Flag strande og havne, da det er med til at udvikle Blå Flag, siger Brian Samuelsson.