Blå Kors hjælper udsatte stemmer

Blå Kors i Hobro og og Rold Skov vil øge beboernes deltagelse ved kommunalvalget

Beboerne på Blå Kors Hjemmet i Hobro (billedet) og Blå Kors Rold Skov opfordres til at engagere sig i kommunalvalget. Arkivfoto
Lokalpolitik 11. september 2013 18:53

MARIAGERFJORD: De udsatte i Hobro og Arden skal have en stærkere stemme ved kommunevalget 19. november, mener Blå Kors.

Blå Kors Hjemmet Hobro og Blå Kors Rold Skov vil således hjælpe sine beboere til at stemme ved kommunalvalget og til at formulere deres politiske krav, oplyser Blå Kors i en pressemeddelelse.

Organisationen ønsker, at de udsatte engagerer sig stærkere i politik.

Derfor holder Blå Kors møder, hvor personale, brugere og beboere diskuterer politik, arrangerer vælgermøder, hvor brugerne møder politikerne, skaber mulighed for at brevstemme hos Blå Kors og arrangerer fælles ture til afstemningsstederne på valgdagen.

- Vi ved, at det er svært for socialt dårligt stillede mennesker at få sat sig ind i kommunalpolitik og rent faktisk møde op på et afstemningssted på dagen.

- Men politik fungerer sådan, at politikerne især har fokus på kravene fra dem, der stemmer, siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Problemer som hjemløshed, alkoholmisbrug, sindslidelse og udstødelse af samfundet skal tages lige så alvorligt som økologisk mad i vuggestuer, nye boldbaner og lokalplaner, mener Blå Kors. Blå Kors Danmarks kommunale valgkampagne kører under overskriften ”Alle stemmer tæller” i samarbejde med Lisbeth Zornigs kampagne ”Stemmer på kanten”.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...