Blåkildevej bygges om for millioner

Vinderteam vil omdanne ”ørkesløst” kvarter i Aalborg Øst til nutidig og mangfoldig bydel

Sådan kommer det til at se ud efter ombygningen.
EMNER 12. september 2013 18:16

AALBORG ØST: Et konsortium bestående af KPF Arkitekter A/S (Aalborg), Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S (Aarhus), Preben Skaarup Landskab maa/mdl. (Aarhus) og Viggo Madsens underleverandør VIA trafik (København) skal stå for den meget omfattende renovering af Himmerland Boligforenings afdeling på Blåkildevej i det østlige Aalborg.

Første etape

- Vi har gennem en længere periode arbejdet med en helhedsplan for de omkring 1.050 boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej under betegnelsen Kildeparken 2020. Med udvælgelsen af det team, der skal bistå os i det videre forløb, er vi rykket et afgørende skridt nærmere renoveringen af de cirka 350 boliger på Blåkildevej, der er første etape af projektet, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Vinderforslaget vil omdanne et ”ørkesløst” byggeri, som det udtrykkes, til et byområde med forskelligartede uderum og nutidig arkitektur.

I dag præges Blåkildevej af blokke og rækkehuse, der ligner hinanden og lukker sig om sig selv i enklaver.

Tre veje med hver sit præg

Vinderforslaget opererer med både etageblokke, rækkehuse, etagehuse og punkthuse.

I løbet af det næste par år bliver der gennemført lignende konkurrencer for afdelingerne på Ravnkildevej og Fyrkildevej. Intentionen er, at de tre afdelinger efter renoveringen vil fremstå som kvarterer med eget præg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...