København

Blachman: Danskerne har lært at elske mig

Kalder sig selv for danskernes Stockholmsyndrom

Thomas Blachman mener, at danskerne har lært at elske ham. Foto: Scanpix

Thomas Blachman mener, at danskerne har lært at elske ham. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Han siger sin mening og er ikke bleg for at give både deltagere og seere en prædiken med oven i købet.

X Factor-dommeren Thomas Blachman ved godt, han ikke altid har været danskernes yndling. Men efter seks sæsoner som dommer i det populære tv-show, mener han, at danskerne endelig har lært at elske ham.

- Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman med henvisning til det psykologiske begreb, der beskriver den absurde hengivenhed, der kan opstå mellem et gidsel og hans gidseltager.

Med sin karakteristiske Blachman-stemme, som sjældent afslører, om det, der siges, i virkeligheden er ment ironisk, fortsætter Thomas Blachman med at beskrive, hvordan, han mener, danskerne nu er blevet bedre til at rumme ham.

- Det er endelig feset ind hos folk, at de har brug for sådan en som mig. Fordi jeg allerede er en del af dem, siger han og fortsætter:

- Jeg føler mig kærligt imødekommet nu.

- Jeg har en chance

Den 51-årige jazzmusiker, der i år tager hul på sin syvende sæson som dommer i X Factor, oplevede sidste år for første gang at vinde showet med sin duo ”AnthonyJasmin”.

I år er den - i X Factor-sammenhæng mindst populære kategori - ”grupper” endnu en gang tilfaldet den garvede dommer. Og spørger man Thomas Blachman, hvordan han selv vurderer sine vinderchancer, lyder det korte svar:

- Med det rigtige sangvalg og en overraskende god performance fra mine deltagere tror jeg på det, siger han og uddyber derefter sit svar i en lidt længere version.

- Jeg er til stede i nuet og reagerer på det, jeg får smidt i hovedet lige nu. Så hvis konkurrencen er en kreativ konkurrence, hvor det handler om - med det man nu har som udgangspunkt - at skabe det sundeste og mest fejlfrie, så vil jeg mene, at jeg har en chance, siger han.

- Men Remee og Lina skal jo vinde med det arsenal af unge sportsvogne, der holder i deres garage, tilføjer Thomas Blachman med en denne gang umiskendelig lyd af ironi i den drevne mandestemme.

Thomas Blachman stiller i år op i X Factor med grupperne ”Citybois”, ”Finn og Rie” samt ”Ivarsson, Bang og Neumann”. Første liveshow løber af stablen fredag aften kl 20.00 på DR1.

/Newspaq/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.