Bladt søsætter endnu en platform

Torsdag afskibede Bladt Industries en af deres hidtil største transformatorstationer

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Slæbebåden Kestrel med sin britiske besætning måtte lægge kræfterne i, da den torsdag morgen sejlede afsted med en af Bladt Industries hidtil største transformatorstationer.

Stationen skal samle strømmen fra 77 vindmøller i den tyske havmøllepark Borkum Riffgrund i den tyske del af Nordsøen, som bygges af Dong Energy.

Transformatoren er bygget som en stor platform, og den bliver nu sejlet ud til opstilling sammen med en såkaldt jacket, som udgør understellet af platformen.

Senior projektleder Christian Hald fra Bladt Industries har flere års erfaring med bygningen af de store transformatorstationer.

- Vi har nærmest oplevet en omvendt finanskrise på Bladt de senere år, hvor vores omsætning er steget kraftigt blandt andet på grund af efterspørgslen på transformatorstationer til havmølleparker. På denne platform alene har vi beskæftiget omkring 50 smede og 50 elektrikere i et år, fortæller Christian Hald.

Transformatorstationen og understellet vejer begge ca. 2.000 tons, og de er svejset forsvarligt fast til den 124 meter lange norske flåde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.