Blæksprutte på tallerkenen

Blæksprutter kendes af de fleste enten fra diverse tegnefilm eller nok i den mest solgte udgave som ringe, der er dyppet i frituredej og serveret med icebergsalat og de 1000 øers dressing. Måske endda man tænker, at blæksprutte er lidt eksotisk og middelhavsagtigt. Men det er nu ikke sjældent, at der kan købes friske blæksprutter landet i danske havne, og på den måde er blæksprutter lidt oversete i den danske gastronomi. Men det kræver også lidt behændighed at arbejde med blæksprutter, for hvis man ikke tilbereder dem rigtigt, så kan de blive ret seje og vil de føles som at trykke på et brunt post-elastik. Blæksprutten har en slags skjold. Inden i ser dette skjold ud som det fineste plastic. Men der er en slags stiver, der hjælper blæksprutten med at holde bagkroppen som en slags fiskeruse, der opsamler plankton og føde fra vandet. I denne tilberedning bruger vi nogle små blæksprutter og disse er mere møre og let tilberedte end f.eks. store blæksprutter. Man kan, hvis man får fat i store blæksprutter, pakke dem i en god plastpose og nærmest banke dem med en kødhammer eller baseballbat for at opbløde muskulaturen. Det er selvfølgeligt vigtigt, at man inden den banketur har fjernet skjoldet og skyllet dem for blæk. Herefter kan de skæres i passende stykker og grilles på en god varm grill, som man måske har set dem tilberedt på sommerrejser i det sydeuropæiske. God fornøjelse