Blæsten var blid ved Nordjylland - men Læsøfærgen sejler ikke

Der er ikke meldt om store skader i forbindelse med nattens blæsevejr

Mette Siggaard og Ritzau Ritzau
Arkivfoto: Kurt Bering
Vejret 14. januar 2019 07:26 - Opdateret 14. januar 2019 09:26

NORDJYLLAND: Den hårdeste blæst gik lige syd om Nordjylland, da det tredje blæsevejr siden nytår fejede ind over Danmark natten til mandag.

Hverken i Thy eller på Mors, der hører under Midt- og Vestjyllands Politikreds eller i Nordjyllands Politikreds har man hørt om skader på grund af blæsten.

De fleste færger, som sejler til og fra Nordjylland, er heller ikke berørt, selv om bølgerne formentlig er højere end normalt. Det gælder dog ikke Læsøfærgen, som er aflyst mandag fra Frederikshavn kl. 07.50 og 11.30 samt fra Læsø kl. 09.40 og kl. 15.00. Læsøfærgen regner med at kunne sejle hjem fra Frederikshavn kl. 16.50.

Andre dele af landet slipper ikke helt så let.

På Øresundsbroen og Storebæltsbroen fraråder Vejdirektoratet, at vindfølsomme køretøjer begiver sig over broerne, og bilister anbefales generelt at være ekstra opmærksomme.

- Vi anbefaler, at man kører efter forholdene og begiver sig ud i god tid, siger Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende i Vejdirektoratet.

- Der er selvfølgelig også blæst på de andre broer, så man skal altså være lidt opmærksom, hvis man skal ud at køre i dag, siger han.

Vandet stiger

I den østlige del af landet er vandstanden på vej op i Roskilde Fjord og Isefjord.

- Det topper nok i løbet af eftermiddagen og aftenen. Vi forventer maksimalt op til 145 centimeter over normal vandstand i Roskilde Fjord og i Isefjord omkring 130 centimeter, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Dan Nisvall.

Og kigger man om på den anden side af blæsevejret, så bliver vejret en blandet fornøjelse resten af ugen.

- Ugens vejr kan bedst beskrives som meget omskifteligt, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vi får en blæsende og barsk begyndelse på ugen med op til kuling fra nordvest med kraftige vindstød. Ude ved vestkysten op til stormstyrke. Især i morgen- og formiddagstimerne, siger han.

Lokalt vil der falde sne eller slud. Men det hvide dække forsvinder hurtigt igen.

- Sneen bliver ikke liggende, fordi det bliver op til tre grader varmt. Men det vil føles noget koldere på grund af den kraftige vind, siger Dan Nilsvall.

Tirsdag bliver det lidt lunere.

- Tirsdag bliver det gradvist mere skyet og gråt, og især over den sydvestlige del af landet kommer der sne og slud fra vest. Temperaturerne stiger til mellem fire og otte grader, siger Dan Nilsvall.

Efter en ligeledes mild onsdag med regnvejr og mange skyer drejer vinden om i nordlig retning torsdag.

- Skiftet bringer lokale sne- og sludbyger med sig, og temperaturen falder igen. Natten til fredag ned til fem graders frost, siger Dan Nilsvall.

Solskin er der ikke meget af frem til weekenden.

Mandag får den vestlige del af Jylland en del sol, men derefter følger nogle grå dage.

- Når vi kommer frem til torsdag og fredag, vil solen også kigge frem mellem bygerne, siger Dan Nilsvall.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...