Udland

Blasfemi-anklaget forfatter dræbt i Jordans hovedstad

En jordansk forfatter er blevet skudt i Jordans hovedstad, Amman. Han var anklaget for religionsfornærmelse.

En jordansk forfatter og aktivist er søndag blevet dræbt i Jordans hovedstad, Amman.

Den kristne forfatter, Nahed Hattar, var på vej til retten, da han blev ramt af tre skud og mistede livet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nahed Hattar blev i august anholdt, fordi han på sociale medier havde offentliggjort en tegning af en mand med skæg, der røg og var i seng med flere kvinder i himlen.

På tegningen beder manden Gud om at bringe ham en drink. I henhold til tegningens titel er manden martyr for Islamisk Stat, og tegneren har villet rette søgelyset på militante ekstremisters syn på himmelen.

Tegningen blev af myndighederne betragtet som en forhånelse af Gud og islam.

Af samme grund skulle 56-årige Nahed Hattar søndag for retten i Amman.

Flere konservative muslimer fandt tegningen stødende. Og ifølge de jordanske myndigheder var det et lovbrud, da Nahed Hattar offentliggjorde karikaturtegningen.

Manden, der skød og dræbte Hattar, blev anholdt på stedet, og politiet har indledt en efterforskning af hans baggrund og motiver, oplyser jordansk tv.

Forfatteren har i retten forklaret, at han ikke ønskede at krænke nogen, men ville gøre det klart, hvilke forestillinger radikale islamister gør sig om himmelen.

Men myndighederne siger, at han har brudt loven med tegningen.

Forfatteren er omstridt som journalist og forfatter i Jordan - blandt andet fordi han har udtrykt støtte til Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Karikaturtegningen, som Hattar lagde ud på Facebook i august, har titlen "Daesh", som er det arabiske ord, der anvendes om den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Tegningen har skabt stærke reaktioner blandt muslimer i Jordan.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.