Blatter genvalgt som Fifa-præsident med klart flertal

Modkandidaten trak sig efter første afstemning

Sepp Blatter er genvalgt som præsident for Fifa. Foto: Arnd Wiegmann

Sepp Blatter er genvalgt som præsident for Fifa. Foto: Arnd Wiegmann

ZÜRICH:Fodboldens førstemand Sepp Blatter får lov at få en femte periode som formand for det internationale fodboldforbund Fifa.

Første afstemning ved præsidentvalget, der foregik i forbindelse med verdenskongressen i Zürich, endte med en sejr på 133 gyldige stemmer til schweizeren over hans eneste modkandidat, prins Ali bin al Hussein fra Jordan, der fik 73 stemmer.

For at blive udråbet som vinder skal man imidlertid hente to tredjedele af stemmerne i første runde, og derfor manglede schweizeren egentlig fem stemmer i at blive kåret.

Men uden udsigt til at kunne vende slaget, valgte prins Ali at trække sit kandidatur, og dermed var vejen banet for yderligere fire år med Sepp Blatter ved magten.

Blatter har ellers været under heftigt pres de seneste dage, efter at ni personer i Fifa-toppen blev anholdt forud for kongressen.

Det amerikanske justitsministerium har nemlig en større korruptionssag under opsejling, hvor i alt 14 personer med tilknytning til Fifa er tiltalt for bestikkelse for mere end 150 millioner dollar i sager, der går op til 24 år tilbage i tiden.

Sepp Blatter er fra flere sider blevet opfordret til at gå af i forbindelse med de seneste korruptionsanklager, men den 79-årige schweizer har pure afvist.

I en tale til kongressen forud for afstemningen forsøgte han at overbevise de delegerede om, at han fortsat fortjener at stå i spidsen for det magtfulde forbund.

- Vi har brug for en stærk leder. En erfaren leder, der har stået i situationerne før. Vi er nødt til at arbejde sammen med vores politiske partnere.

- Tak, jeg håber at være tilbage om en time eller to, sagde han, inden de 209 landes repræsentanter på skift gik op i stemmeboksene.

Sepp Blatter blev første gang valgt som præsident for Fifa i 1998. Han afløste brasilianeren Joao Havelange.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.