Blatter vil give Nord- og Mellemamerika ekstra VM-plads

Sepp Blatter føjer nu Nord- og Mellemamerika til sin liste over regioner, der bør få flere hold med til VM.

Nord- og Mellemamerika bør ifølge præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, tildeles en ekstra VM-plads.

Den 79-årige schweizer, der i øjeblikket kæmper for at blive genvalgt til præsidentembedet, mener, at Nord- og Mellemamerika (Concacaf) bør have fire direkte pladser.

I øjeblikket kæmper nationerne i regionen om tre direkte VM-pladser, mens der skal spilles playoff om den fjerde mod et hold fra Oceanien.

- Hvis VM også i fremtiden skal have deltagelse af 32 hold, så bør Concacaf få fire hold med, siger Blatter på Concacafs kongres på Bahamas.

Sepp Blatter har tidligere turneret rundt med, at også Afrika bør tildeles flere VM-pladser, og hvis schweizeren får sin vilje, så kan det blive på bekostning af andre verdensdele.

Selv om Europa med 13 pladser er den verdensdel, der er bedst repræsenteret ved VM, så vil Europa også gerne have flere lande med.

Torsdagens tale på Concacaf-kongressen på Bahamas kan meget vel være en del af Blatters strategi for at blive genvalgt som præsident for Fifa den 30. maj.

Afrika har for længst tilkendegivet, at hele verdensdelen står bag ham.

Til det kommende Fifa-valg skal Blatter op imod den tidligere portugisiske stjernespiller Luis Figo, Jordans prins Ali Bin Al Hussein samt den hollandske fodboldpræsident Michael van Praag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.