Blik for rogn

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elvira Rogn 18,95 kr. for 3x200 g Kilopris: 31,58 kr. 55 % rogn Købt i Kvickly Har en grov struktur, der er lidt at bide i. Smager mildt.

Årets første måneder er sæson for torskerogn. De særlige lyserøde ”bukser” kan fås hos fiskehandleren til forholdsvis billig penge. Anderledes er det med torskerogn på dåse. Her er ingen sæson, den kan fås hele året og er en basisvare, som specielt er elsket af børn. Men selv om rognen er puttet i en kulørt metalæske og er tilsat større eller mindre mængder vand, salt og mel, så behøver det ikke være et dårligt produkt. Det er bare anderledes, konkluderer dommerne. Faktisk har dåserne i den dyre ende af testen et ganske højt indhold af rigtig rogn – Coop Luksus Torskerogn når helt op på 90 procent rogn. Det høje rognindhold kan også mærkes på smagen. Dommerne er enige om, at rognen har en fin smag og en god duft. Desværre er konsistensen ikke rar, og derfor må Coops variant alligevel nøjes med et firtal. Lidt bedre går det for Bornholms torskerogn. Den dufter af lidt mere end de øvrige i testen og har et indbydende udseende. - Her fornemmer man den rigtige fiskesmag. Den er god, lyder det. Coop Luksus torskerogn og Bornholms torskerogn ligger i den dyre ende. Faktisk er Coops rogn dobbelt så dyr som testens billigste, Officer rogn fra Netto. Men pengene er givet godt ud. Officer rogn har en meget fin, næsten mousse-agtig struktur, og så dufter den ikke af noget. - Ja, den gør bestemt ingen skade. Den smager i hvert fald ikke af torskerogn, konstaterer smagsdommerne tørt.