Blitz: Se hvor fotovogne tager billeder af bilister

Grundigt analysearbejde ligger til grund for kontrollerne, understreger chef for færdselsafdeling hos Nordjyllands Politi

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:- Vi går efter hovedvejsstrækninger i landzone, landevejsstrækninger med høj gennemsnitsfart, skoleveje, veje baseret på borgerhenvendelser og endelig strækninger med større vejarbejder.

Og udpegningen af de steder, hvor politiets nu 10 fotovogne i Nordjylland skal operere, er ifølge chefen for Færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi, Ole Juul Schmidt, alle sket ud fra analytiske tilgange, der viser, at der er problemer med bilisternes hastighed på netop de veje.

- Vi indhenter data fra alle de nordjyske kommuner, der bl.a. har udpeget de 10 mest belastede vejstrækninger i hver deres kommuner, når det gælder hastighed. Kommunerne har også meldt deres uheldsstatistik ind. Samtidig trækker vi på data indsamlet af Vejdirektoratet, der har måleudstyr ude på en lang række veje rundt om i landsdelen. Og så kigger vi naturligvis på tallene i vores egen database over specielt de seneste par års hastighedskontroller med fotovognene. Herudfra udpeges så de steder, hvor fotovognene placeres, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Spredt over hele kredsen

Som eksempler på veje, hvor der kommer et øget kontroltryk fra Færdselsafdelingens fotovogne, nævner Ole Juul Schmidt hovedvej A11 mellem Fjerritslev og Thisted, Halsvej fra Bouet mod Hals, Ny Nibevej og hovedvej A13.

Han og Nordjyllands Politi har siden de nye fotovogne blev taget i brug 1. februar modtaget en lind strøm af henvendelser fra borgere, der i nogle tilfælde har været stærkt kritiske overfor brugen af de nye fotovogne.

- Jeg forsøger at svare venligt og forklare folk, hvorfor vi gør, som vi gør. Og jeg vil da lige understrege, at vi også får positive henvendelser og henvendelser, hvor folk gerne vil have os ud for at kontrollere et eller andet bestemt sted. De henvendelser er vi glade for, og når vi kommer ud til dem - typisk i en landsby på en landevejsstrækning - bliver vi sandelig også godt modtaget - både med kaffe og nogle gange en basse, lyder det med et smil fra vicepolitiinspektøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden