Bliv et selv-empatisk menneske

Coach vil lære nordjyderne at vise medfølelse - over for sig selv

Coach og mentor Helle Laursen vil gerne lære nordjyderne at vise medfølelse - over for sig selv, vel at mærke - og nu starter hun sit første kursus i Aalborg 10. maj. Læs mere på hellelaursen.dk.

Foto: Anne Kring

Coach og mentor Helle Laursen vil gerne lære nordjyderne at vise medfølelse - over for sig selv, vel at mærke - og nu starter hun sit første kursus i Aalborg 10. maj. Læs mere på hellelaursen.dk. Foto: Anne Kring

AALBORG:Hun er cand.mag. i religionsvidenskab og kunsthistorie fra Aarhus Universitet, forfatter, coach, mentor og certificeret underviser i Mindful Selfcompassion. Og så har hun en mission. Hun vil vise os, hvordan selv-medfølelse fungerer i hverdagen.

- Selv om det kan lyde ret nemt, kan det være svært i praksis. Det er, som om man lige skal vende dén tanke 180 grader inde i hovedet. Men kort sagt handler det om at du skal lære at støtte dig selv på samme måde, som hvis én, du holdt af, havde brug for din støtte. At have medfølelse med sig selv er som at udvise medfølelse over for andre, fortæller Helle Laursen.

Selve handlingen består af tre elementer, nemlig fælles menneskelighed, venlighed og mindfulness.

Men hvorfor er det så vigtigt?

- Evidensbaseret forskning viser, at evnen til selv-medfølelse er afgørende i al psykisk sundhed. Det øger din indre styrke, glæde og livstilfredshed. Og det giver mennesket større evne til at håndtere forandringer og udfordringer. Samtidig styrker det dit mentale immunforsvar, så du aktivt kan imødegå stress, angst og depression, siger Helle Lauersen.

At have medfølelse med andre er en naturlig menneskelig reaktion.

- Medfølelse med én selv er nøjagtig det samme. Nemlig at opleve en følelsesmæssig smerte som et grundvilkår for alle mennesker og samtidig møde det med venlighed. Anerkende din egen menneskelighed, og det kan læres, siger Helle Laursen.

Men hvordan kan man lære det?

- På kurset bruger vi bl.a. en række forskellige enkle øvelser og strategier. Det kan f.eks. være refleksionsøvelser, hvor vi tænker efter, andre øvelser hvor vi bruger kroppen og øvelser, hvor vi mærker efter, hvordan man er venlig og blid. Med andre ord er det et oplevelsesbaseret kursus, slutter Helle Laursen.

Hendes kursus om selv-medfølelse starter søndag 10. maj - og fortsætter i alt fem gange i Hjulmagerhuset - Hjulmagervej 3 i Aalborg.

Læs mere på hellelaursen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.