Bliv længere på jobbet med ny pensionsordning

Fleksibel pension giver folk mulighed for at få et økonomisk supplement til deltidsarbejde

Fleksibel pension giver folk mulighed for at få et økonomisk supplement til deltidsarbejde. Arkivfoto

Fleksibel pension giver folk mulighed for at få et økonomisk supplement til deltidsarbejde. Arkivfoto

DANMARK:Hvis der var mulighed for at supplere indtjeningen med pensionsudbetalingen, er otte ud af 10 medlemmer fra social- og sundhedssektoren i pensionskassen PKA parate til at forlænge arbejdslivet.

Og derfor er én af landets største pensionskasser sidst på året parate til at give medlemmerne mulighed for at vælge fleksibel alderspension, når de når pensionsalderen.

Formanden for Danske Regioner og formand for PKA Bent Hansen (S) påpeger, at der skal ske noget, så folk bliver længere tid i job. Og en fleksibel pension kan være en model:

- Hvis det kan motivere vores medlemmer til at udskyde pensionen og arbejde nogle ekstra år, så vil det ikke bare være positivt for samfundet, men også for den enkelte, siger han om tiltaget.

PKA vil enten tilbyde medlemmerne en delpension, som kan være et økonomisk supplement til deltidsarbejde. Eller en pause i udbetalingen, hvor medlemmerne kan sætte alderspensionen i stå.

Fælles for begge muligheder er, at medlemmerne fortsat vil indbetale pension til PKA og dermed løbende forbedre pensionen.

Gradvis tilbagetrækning

Undersøgelsen fra PKA viser, at selvom de ansatte i social- og sundhedssektoren overvejer at gå på pension, så kan de motiveres til at arbejde i flere år, end de har planlagt.

Det er ønsket om en gradvis tilbagetrækning, der trænger sig på. Og så længe økonomien kan hænge sammen, vil de gerne arbejde flere år end planlagt.

- Fleksibel alderspension er noget, medlemmerne ønsker. Det er motiverende, at medlemmerne også i undersøgelsen giver de nye muligheder så massiv opbakning, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og næstformand i PKA.

Undersøgelsen skal ses i lyset af, at tal fra PKA viser, at omkring 55.000 PKA-medlemmer har mulighed for at gå pension i løbet af de næste 10 år. PKA har cirka 255.000 medlemmer, heraf er de 90 procent er kvinder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.