Blodet flød hos spejderne

Det var dog kun teaterblod

Jørgen Ingvardsen
En af opgaverne var at hjælpe en person, der ved et uheld havde stukket sin dolk ind i maven. Det så voldsomt og blodigt ud. Foto: Jørgen Ingvardsen
Aså 30. september 2016 21:32

ASAA: Blodet flød i stride strømme, da KFUM-spejderne i Asaa i lørdags holdt førstehjælpsdag. Heldigvis var det kun teaterblod, og ingen kom til skade, men alle blev meget klogere på, hvordan man hjælper andre, når uheldet er ude.

- Det plejer altid at være vi voksne, der kommer på kursus, men i år har vi gjort det omvendt, så det er børnene, der lærer førstehjælp, sagde Susanne Thomsen, der var leder af kurset.

Det så bestemt ud til at være en succes, for børnene gik op i det med liv og sjæl, og de deltagere, der skulle forestille at være kommet til skade, levede sig ind i rollen, så man troede på det. Masser af teaterblod hjalp også på dramatikken. Ved et bålstedet stod således en pige og skreg af smerte. Hun havde tilsyneladende brændt sig voldsomt på armen. Her fik deltagerne så lov til at prøve, hvordan man hjælper ved brandskader. Hvad man gør som det første, og hvordan man forholder sig, indtil der kommer hjælp.

Børnene var opdelt i fem grupper, der hver skulle igennem fem opgaver, der var fordelt rundt om i terrænet ved spejderhytten. Foruden bålstedet med den forbrændte person var der en trafikulykke med en tilskadekommet person, og et tredje sted i skoven lå en person, der havde været lidt uforsigtig med sin dolk og ved et uheld var kommet til at stikke den i maven. Det så voldsomt ud. Blodet flød, og dolken sad godt fast i maveskindet. Også her var børnene klar til at tage fat, og der er ingen tvivl om, at de efter kursusforløbet har fået god og nyttig viden om, hvordan man håndterer uheld og skrammer og i det hele taget hjælper andre.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...