Udland

Blodig dag i Mali: 78 mennesker dræbt i bjergopgør

Både soldater og islamistiske oprørere har mistet livet i det nordlige Mali fredag.

Blodig dag i Mali: 78 mennesker dræbt i bjergopgør

Tchad har lidt et af det afrikanske lands største tab i den fransk-ledede militærindsats i Mali, hvor tropperne kæmper for at drive militante islamister ud af den nordlige del af landet.

I alt 13 soldater fra Tchad mistede livet fredag, mens 65 islamiske rebeller blev dræbt i voldsomme kampe i bjergene i det nordlige Mali nær grænsen til Algeriet, lyder det fra Tchads forsvar.

- Den foreløbige optælling viser, at der på fjendens side er fem køretøjer ødelagt, og 65 terrorister er døde. Vi sørger over 13 dødsfald blandt vores tapre soldater, lyder det fra en general i statsstyret radio.

Tchad sendte tidligere på måneden 1800 soldater til byen Kidal i det nordlige Mali - en by, som blev betegnet som oprørernes sidste større bastion. Dermed har de tchadiske soldater befundet sig i frontlinjen i krigen.

Nord for Kidal ligger bjergregionen Ifoghas, som nu er hjemsted for mange af de islamistiske styrker, der er blevet tvunget på tilbagetog.

Tidligere på dagen blev mindst fem mennesker dræbt, da to bilbomber eksploderede i den nordvestlige del af landet, lød det fra sikkerhedsstyrker, der tilføjede, at to af de omkomne var selvmordsbomberne.

Væbnede islamister har i månedsvis haft kontrol over det nordlige Mali og indført strenge sharialove.

Den tidligere kolonimagt Frankrig sendte tropper til Mali 11. januar for at hjælpe landets forsvar med at bekæmpe de militante islamister. Siden har også afrikanske lande sendt styrker til landet, og Frankrig vil begynde at trække sine soldater hjem i næste måned.

De fransk-ledede styrker kunne i første omgang uden store problemer drive de militante ud af flere vigtige byer i nord, men står nu over for en guerillakrig med pludselige angreb, selvmordsbomber og landminer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.