Udland

Blodig dag i Syrien: 83 civile dræbt

Regeringsloyale styrker dræbte lørdag 83 mennesker i det uroplagede Syrien heriblandt flere kvinder og børn.

Blodig dag i Syrien: 83 civile dræbt

Styrker, der støtter den syriske regering, har lørdag dræbt 83 civile heriblandt kvinder og børn, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Drabene er sket flere steder i Syrien, blandt andet i byen Daraa, hvor 20 personer blev ofre for et bombeangreb mod et beboelsesområde lørdag morgen.

Ni kvinder og tre børn var blandt de dræbte i bombeangrebet, der ifølge menneskerettighedsgruppen blev foretaget af den syriske hær. Adskillige blev såret ved angrebet. Flere af dem alvorligt.

Boligområdet i Daraa er netop der, hvor opstanden mod det voldelige regime og præsident Bashar al-Assad brød ud i Daraa i marts 2011.

I den uroplagede by Homs blev 29 personer dræbt af bomber lørdag. Også her mener Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at den syriske hær står bag angreb mod civile.

Optællingen af ofrene kommer mens den internationale vrede over situationen i Syrien stiger. Flere end 13.500 mennesker - størstedelen civile - har mistet livet siden marts 2011.

Samtidig forstærkede Rusland lørdag landets opfordring om et internationalt møde om situationen i Syrien. Rusland mener dog ikke, at man skal sætte ind med hverken sanktioner eller militær.

Det vil blot ville forværre den allerede vanskelige situation, lyder argumentet fra russisk side.

- Vores logik siger, at det ikke er nødvendigt at udøve et ekstra pres ved at indføre sanktioner eller at true med brug af magt, siger viceudenrigsminister Gennadij Gatilov til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Rusland har benyttet sit veto i FN's Sikkerhedsråd og andre værktøjer for at beskytte præsident Bashar al-Assad fra koordineret fordømmelse og sanktioner.

/ritzau/AFP