Udland

Blodigt angreb forstærker spændinger i Kashmir

Fem meldes dræbt i Kashmir, hvor angreb i separatistisk konflikt ellers har været sjældne i de senere år.

Blodigt angreb forstærker spændinger i Kashmir

To militante med automatgeværer har onsdag åbnet ild mod en paramilitær lejr på den indiske side i den omstridte Kashmir-region og dræbt fem personer, mens otte andre er blevet såret, oplyser indisk politi.

De militante blev dræbt i en efterfølgende skudveksling på basen for den centrale reservepolitistyrke uden for byen Srinagar, hvor der har været udgangsforbud i flere uger på grund af voldelige sammenstød.

Den ledende minister i delstaten Jammu og Kashmir, Omar Abdullah, siger, at der var tale om et "selvmordsangreb." Han siger, at fem paramilitære politifolk og tre civile blev såret.

- En deling fra den paramilitære styrke var udstationeret på basen, og børn spillede cricket på græsset, da to militante affyrede granater og angreb dem, siger politiets generalinspektør, Abdul Gani Mir.

Militante angreb ofte sikkerhedsstyrkernes baser i Kashmir i 1990'erne, hvor et omfattende oprør fandt sted mod styret i den indiske delstat.

Indien har i mange år beskyldt Pakistan for at støtte militante muslimske grupper i Kashmir, som har været årsag til to af de tre krige, Indien og Pakistan har udkæmpet siden selvstændigheden. Delstaten har et muslimsk flertal.

Spændingerne er taget til i Srinagar i den seneste måned, efter at Indien henrettede en muslimsk separatist fra Kashmir ved hængning. Han var blevet dømt for et angreb på landets parlament i 2001, hvor 10 mennesker blev dræbt.

Mange muslimer i Kashmir siger, at separatisten ikke fik en retfærdig retssag.

Myndighederne har forsøgt at skabe ro ved at håndhæve et udgangsforbud i byen.

Den separatistiske konflikt har kostet over 100.000 menneskeliv i de seneste 20 år.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst