Blodrød Vestas-aktie slutter året med stor optur

Efter at have været den største taber i oktober og november er vindmølleaktie steget 15,7 procent i december.

Blodrød Vestas-aktie slutter året med stor optur

Aktionærerne i Vestas har fået en tiltrængt julegave af vindmølleproducenten. Efter et turbulent år er aktien steget med 15,7 procent i december og er dermed månedens vinder blandt aktierne i det toneangivende C20-indeks.

Selvom aktien er steget med næsten 16 procent, er afkastet ikke kommet i hus uden voldsomme udsving.

- Vestas har fået bremset de seneste to måneders nedtur, hvor aktien var dårligst blandt C20-aktierne.

- Det er virkelig en aktie, der er svær at blive klog på, da den kan gå fra plus til minus på ingen tid, forklarer Mikkel Duus-Hansen, som er aktieanalytiker i Spar Nord.

Aktien er efter alt at dømme steget på grund af et muligt samarbejde mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries.

- Dialogen har officielt været i gang siden august, men spekulationen fik ny næring i begyndelsen af december, efter den administrerende direktør i Mitsubishi udtalte, at dialogen mellem de to selskaber er intakt, forklarer Mikkel Duus-Hansen.

Den gode december er kærkommen for de hårdt prøvede investorer, som har set et aktiefald på 47,44 procent i løbet af året. Dermed har Vestas-aktien oplevet det største fald af samtlige aktier i C20-indekset.

Vestas-aktien har da også seks gange i år været månedens dårligste investering, men har også i flere omgange været den mest stigende.

Den store taber i decembers aktiehandel blev medicinalkoncernen Lundbeck, som den 19. december nedjusterede de langsigtede mål. Aktien er faldet med 13,6 procent i december.

- Lundbeck har hidtil været dygtig til at opfylde sine målsætninger, men selskabet har valgt at investere yderligere i produktudvikling, så indtjeningen efter 2014 kan accelereres igen, siger aktieanalytikeren.

Det samlede C20-indeks er i december steget med 1,12 procent til kurs 496,16 og går dermed årsskiftet i møde lige under milepælen i kurs 500.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.