Udland

Blodsudgydelser i Pakistan op til historisk valg lørdag

Bomber og bortførelse overskyggede afslutning på historisk valgkamp i Pakistan.

Blodsudgydelser i Pakistan op til historisk valg lørdag

En motorcykelbombe dræbte fredag fire mennesker og sårede 15 andre i en basar i Miranshah i det urohærgede nordvestlige Pakistan forud for lørdagens parlamentsvalg.

Ingen har taget skylden for angrebet, som skete kort efter, at tidligere premierminister Nawaz Sharif og cricketstjernen Imran Khan afsluttede en lang valgkamp med lidenskabelige appeller til vælgerne om at støtte et demokratisk regeringsskifte.

Valgkampens afslutning er også blevet overskygget af en bortførelse af tidligere premierminister Yousuf Raza Gilanis 27-årige søn, efter at bevæbnede mænd først havde dræbt hans livvagt og hans personlige assistent.

Over 100 mennesker er blevet dræbt i valgkampens sidste måned.

Sharif, der er favorit til at vinde valget, leder centrum-højre partiet Pakistans Muslimske Liga (PML-N).

- Hvis I giver os fem år, så vil I se, at vi kan ændre dette lands skæbne, hed det i Sharifs sidste valgtale til mange tusinde tilhørere i Lahore, hvor han beskyldte sine modstandere for at sælge ud af nationens ære.

Sharif har kritiseret den USA-venlige politik under præsident Asif Ali Zardari. Sharif har især krævet et stop for de mange amerikanske droneangreb på militante i grænseområdet til Afghanistan.

Det er første gang siden Pakistans oprettelse i 1947, at en demokratisk valgt regering i Pakistan har siddet på magten i hele den fem-årige valgperiode, hvilket gør lørdagens valg historisk.

Regeringspartiet Pakistans Folkeparti (PPP) ledes af Bilawal Bhutto Zardari, søn af den siddende præsident og den dræbte tidligere premierminister Benazir Bhutto

Den tidligere cricketstjerne Imran Khan og hans parti Bevægelse for Retfærdighed (PTI), som ikke stillede op til valget i 2008, ventes også at klare sig godt med massiv opbakning fra unge vælgere.

Tidligere præsident Pervez Musharraf, som for nylig vendte tilbage fra eksil, sidder i husarrest og må ikke stille op til valget.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.