Udland

Blogger hakket ihjel i Bangladesh

I Bangladesh er endnu en blogger dræbt med macheter, tilsyneladende efter kritik af religiøs ekstremisme.

Bevæbnet med macheter gik en maskeret bande i Bangladesh tirsdag morgen til angreb på en blogger og hakkede ham ihjel, oplyser politi i landet.

Det er det tredje angreb af den slags siden februar.

- Overfaldsmænd iført masker hakkede Ananta Bijoy Das ihjel med macheter i byen Sylhet omkring klokken 08.30 i morges. Vi har oplysninger om, at han var skribent, siger polititalsmand Faisal Mahmud til AFP.

Ifølge Imran Sarker, som leder Bangladeshs sammenslutning af bloggere, var den dræbte blogger "ateist og skrev blogs for Mukto-Mona", en hjemmeside som blev bestyret af Avijit Roy.

Roy blev selv hakket ihjel i hovedstaden Dhaka i februar. Han var amerikansk statsborger, men født i Bangladesh.

Ananta Bijoy Das har i de seneste måneder modtaget dødstrusler fra yderliggående islamister på grund af sine skriverier på nettet, siger en ven af den dræbte blogger.

- Han var på deres dødsliste, fortæller vennen, Debasish Debu, med henvisning til en liste over ateistiske bloggere, som militante islamister tilsyneladende har udarbejdet.

Drabet kommer kun en uge efter, at al-Qaeda på det indiske subkontinent (AQIS) tog skylden for drabet på Avijit Roy i februar.

En islamist er anholdt for drabet.

En anden ateistisk blogger, Washiqur Rahman, blev hakket til døde i Dhaka i marts. To religiøse studerende er anholdt for drabet.

Officielt er Bangladesh et sekulært land, men over 90 procent af landets 160 millioner indbyggere er muslimer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.