Blokhus Salt bliver helt grøn

Tilskud på 124.000 kroner skal bruges på solceller

Saltkarrene opvarmes via solenergi fra solfangere monteret på taget. Det skal snart suppleres med solcelleanlæg, så også strømmen kan blive grøn. Produktionesmetoden er en vigtig del af firmaets profil. <i>Lars Pauli</i>

Saltkarrene opvarmes via solenergi fra solfangere monteret på taget. Det skal snart suppleres med solcelleanlæg, så også strømmen kan blive grøn. Produktionesmetoden er en vigtig del af firmaets profil. Lars Pauli

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

BLOKHUS:Håbet for i år var en produktion på to ton salt. Det bliver snarere lidt over det halve, skønner Bo Samson, medindehaver af Blokhus Salt, som han driver med sin hustru Helle.

Hvor solen udeblev, kan virksomheden i stedet lune sig med et tilskud på 124.000 kroner, uddelt af FiskeriLAG Nord. Pengene skal blandt andet investeres i et solcelleanlæg, der kan lave strøm til at supplere det eksisterende solfangeranlæg, der producerer varme til saltproduktionen.

Når det bliver opsat til foråret vil alle dele af produktionen være grøn. Det er unikt og med til at sælge saltet:

- Det er en del af fortællingen bag vores produkt. Vi er så vidt jeg ved, de eneste i verden, der gør det på den her måde, fortæller han med stolthed i stemmen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.