Blokhus skal være eksklusiv

Til sommer vil Blokhus ikke mere være den samme. Blokhus Sport & Fritid A/S forandrer badebyen til helårsdestination

Formanden for Blokhus Sport & Fritid A/S Verner Bach præsenterede i går det storstilede projekt på Restaurant Nordstjernen i Blokhus. Foto: Henrik Bo.

Formanden for Blokhus Sport & Fritid A/S Verner Bach præsenterede i går det storstilede projekt på Restaurant Nordstjernen i Blokhus. Foto: Henrik Bo.

Til sommer vil Blokhus ikke mere være den samme. Aktieselskabet Blokhus Sport & Fritid, der står bag Blokhus FC, vil omdanne bykernen til et attraktivt handelsområde med 15-20 butikker af høj kvalitet. Det er bowlingcenteret Beach Bowl samt Torvet ved bowlingcenteret, der bygges om, så det i tre sommermåneder rummer butikkerne og i resten af året bruges til events, der minimum skal kunne tiltrække 1.000 gæster hver gang. Blandt ideerne er et gigantisk julemarked i stil med Tivolis og med skøjtebane på Torvet. Men strømmen af events vil ifølge bestyrelsesformand Verner Bach allerede begynde til efteråret, når butikslivet er ophørt, og den store hal med et snuptag forandres til formålet. Første etape Det er første etape af selskabets handlingsplan for, hvordan sommerbyen omdannes til en helårsdestination og dermed tilføres mange, nye arbejdspladser. Aktieselskabet opkøbte i fjor 16 centralt beliggende ejendomme i bykernen og ned til stranden, bl.a. Hotel Bellevue. - Men den finansielle krise er også kommet til Blokhus. For seks måneder siden var det intet problem at låne penge. Det ser anderledes ud nu. Derfor har vi været nødt til at opdele vores planer i etaper, forklarer Verner Bach. Han vil ikke sætte beløb på, hvor mange millioner selskabet har sat i udviklingen af badebyen, men siger, at der alligevel ikke er brug for samtlige huse. Derfor vil nogle af dem blive sat til salg. Anden etape Der er ikke sat tidshorisont på anden etape, der rummer konferencevirksomhed i det tidligere bowlingcenter og dermed overnatninger til gavn for alle restauranter og butikker. - Vi skal bruge 200 hotelværelser af høj kvalitet, og de findes ikke. Men vi samarbejder med Danland Feriecenter Nordsøen om opgaven. Blokkene nærmest byen er aldrig udlejede. De ligger perfekt for os. Men kvaliteten af lejlighederne skal højnes væsentligt, siger han og tilføjer, at alle planer er i overensstemmelse med Jammerbugt Kommunes udviklingsplan for Blokhus. Blokhus Sport & Fritid har allieret sig med arkitektfirmaerne C.F. Møller og Bjørk & Maigård samt konsulentfirmaet ReTeam om projektet. Ombygningen af bowlingcenteret begynder 1. februar, og butikkerne rykker ind 1. juni.