Blokhus tvangsnedrykkes

Blokhus FC har så dårlige stadionforhold, at klubben ikke kan blive i landets næstbedste række.

Blokhus FC kunne sidste sommer juble over oprykning til 1. division. Nu har klubben ikke længere lov at spille i landets næstbedste række.
Foto: Grete Dahl

Blokhus FC kunne sidste sommer juble over oprykning til 1. division. Nu har klubben ikke længere lov at spille i landets næstbedste række. Foto: Grete Dahl

Blokhus FC kan fra næste sæson ikke længere spille i 1. division. I den kommende sæson bliver det et krav, at klubberne har en DBU Licens til at spille i landets næstbedste række, og sådan en får Blokhus FC ikke tildelt. Det er klubbens stadionforhold, der er så dårlige, at DBU ikke har været i stand til at tildele klubben en licens. Blandt andet lyder begrundelsen fra DBU, at stadion ikke er omkranset af en effektiv aflukning, samt at der ikke findes individuelle siddepladser overhovedet. Minimumskravet er 300 siddepladser. I afslaget hæfter DBU sig samtidig ved, at klubben allerede i 2010, da man spillede i 2. division, blev orienteret om oprettelsen af licenssystemet. Også efter oprykningen til 1. division er klubben flere gange blevet gjort opmærksom på stadionkravene. Derfor har klubben haft 14 måneder til at forbedre forholdene inden sæsonen 2012/2013. Jammerbugt Kommune har godt nok tilkendegivet, at man over en femårig periode vil forbedre stadion, men licensudvalget fandt ikke, at der forelå den nødvendige dokumentation for, at dette vil ske i den nærmeste fremtid. Den manglende licens betyder, at Blokhus i den kommende sæson tvangsnedrykkes til 2. division. Klubben ligger dog allerede under stregen og er kandidat til nedrykning. Samtidig mister Lyngby sin Supeligalicens og kan dermed ikke optræde i landets bedste række i næste sæson, ligeledes på grund af dårlige stadionforhold. Lyngby ligger lige nu til nedrykning, seks point under stregen. Begge hold har mulighed for at anke afgørelsen inden 15. maj. Alle øvrige klubber i Superligaen og 1. division har fået licens.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk