Sæby

Blomster og forår for børnene på Brolæggervej

Vuggestuen har haft et spireprojekt med mange naturoplevelser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Et stort fad med masser af krydderurter. Det fik børnene også lov til at være med til at plante. ?Privatfoto.

SÆBY:Vuggestuen på Brolæggervej har i foråret arbejdet med et så og spireprojekt.

Ønsket har været at give børnene en naturoplevelse - både på stuen og ude på deres legeplads. På Brolæggervej lægger de vægt på, at legepladsen bliver et udfordrende og inspirerende læringsrum. Og at den samtidig får et æstetisk løft. Målet er at se, hvad der sker, når alle putter frø i jorden.

At børnene får kendskab og indsigt i planters livsbetingelser.

- Vi vil gerne, at børnene lærer naturen at kende gennem sanser, farver og oplever glæde og begejstring, at de får et godt og fordybende førstehåndsindtryk, og at vi viser og lærer dem lært at udvise respekt og ansvar for naturen - f.eks. ved at vande planter, luge ukrudt og ikke rykke planterne op, siger Frank Sølvmose.

Børnene eksperimenterer og tilegner sig viden om natur og naturfænomener.

Vuggestuen købte urtepotter, så- og priklejord, plantesække, jord og gødning, krukker og frø.

- Vi startede med at plante og forspire indenfor - for senere at plante ud i højbede og andre steder på legepladsen. Børnene er rigtig begejstrede og går rigtig meget op i at plante og vande, siger Frank Sølvmose.

Vuggestuen fik lyst til at vise børnene, hvordan det ser ud, når der er rigtig mange planter og blomster. Derfor tog den kontakt til Sæby Planteskole–Nejsiglund. Her fik børnene lov til at hjælpe med at plante et stort fad med krydderurter. Dét var en rigtig god oplevelse at sidde med hænderne nede i den sorte jord - sammen med Frank Sølvmose fra planteskolen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.