Frederikshavn

Blues - fra Det Hvide Hus til Freddys Bar

17-årigt bluesfænomen fra Mississippi åbnede årets bluesfestival

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bluesfænomenet Christone ”Kingfish” Ingram kan opleves lørdag aften i Det Musiske Hus, hvor han går på scenen klokken 19. Efter Robben Ford og før Roy Rodgers.

FREDERIKSHAVN:For to år siden spillede han for Michelle Obama og personalet i Det Hvide Hus.

Torsdag aften stod han så på scenen på Freddy’s Bar i Havnegade, hvor han tyvstartede den 11. udgave af Frederikshavn Bluesfestival.

Navnet er Christone "Kingfish" Ingram, en 17-årig knægt fra Clarksdale, Mississippi, et vaskeægte bluesfænomen, der sammen med sin trommeslager og bassist fyldte det lille spillested med bluesmusik af høj, international klasse.

Christone "Kingfish" startede sin musikalske karriere som trommeslager allerede som 6-årig. Som 11-årig spillede han bas, inden han begyndte at trylle med den seks-strengede guitar, som han behersker som en ung udgave af hans store idol, B. B. King.

Mor med på turnéen

Mødet med Michelle Obama skyldes hans medvirken i The Delta Blues Museums Band i Clarksdale, som The First Lady belønnede med The Nation Arts and Humanities Youth Program Award, en pris på 10.000 dollars.

"Kingfish" er i mere end én forstand en sværvægter. Den 17-årige bluesmusiker vejer omkring 180 kg og kæmper konstant med vægten.

Med på hans Danmarksturné er hans mor, der i pausen greb mikrofonen på Freddy’s og fortalte om familiens opvækst i Clarksdale.

Aspergers syndrom

- Christone lider af Aspergers syndrom. Han kan næsten ikke tale, men taler gennem sin guitar og sin musik, fortalte moderen, der har fulgt "Kingfisk", siden han som 11-årig startede med at spille på de lokale klubber i Mississippi.

Blandt andet på skuespilleren Morgan Freeman’s klub i Clarksdale, Ground Zero.

"Kingfish" er blot ét af 14 store bluesnavne ved året bluesfestival i Frederikshavn, der slutter i dag.

På Freddy’s Bar spiller Roy Rodgers & The Delta Rhytm Kings i eftermiddag, og i aften er hovednavnene i Frederikshavns regionale spillested Holle Thee Maxwell, Robben Ford, Eric "Slim" Zahl - og så altså bluesfænomenet Christone "Kingfish" Ingram.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.