Frederikshavn

Bluesstjerner på himlen over Frederikshavn

Den 11. bluesfestival indtager Frederikshavn med 14 internationale bluesstjerner

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Freddy’s Bar er som sidste år med som en af scenerne på årets bluesfestival. Festivalen tyvstarter allerede torsdag aften på Freddy’s med Christon Kingfish Ingram og Joanna Connor Band. Arkivfoto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:En stjerneparade af internationale bluesmusikere har sat kurs mod Frederikshavn, der torsdag, fredag og lørdag igen forvandles til "Blues Heaven On Earth".

Det er den 11. udgave af Frederikshavn Bluesfestival, der indtager byen, i år med Holle Thee Maxwell, "The Black Blonde Bombshell", Mr. Sipp, "The Mississippi Blues Child", Robben Ford, Ruthie Foster og Roy Rogers & The Delta Rhytm Kings som de største navne på plakaten.

I alt kommer der 14 bands på scenen i Det Musiske Hus - og en del af musikerne kan også opleves til intime koncerter på Freddy’s Bar i Havnegade.

Freddy’s Bar tyvstarter torsdag aften, og både fredag og lørdag er der blues på Freddy’s fra middagstid og efter midnat afterparty med nogle af bluesstjernerne.

Catwalk i Det Musiske Hus

I Det Musiske Hus bliver der to scener; Chicago Main Scene og Mississippi Acoustic Scene, og som noget nyt bliver der en lille catwalk-scene ud i salen fra den store scene, så publikum kan komme i nærkontakt med bluesstjernerne.

På græsplænen bag Frederikshavns regionale spillested bliver der rejst et telt, hvor man dels kan følge musikken på storskærm, dels kan slukke tørsten og fylde maven med mad fra Arena Nords kok, Morten Grønbech, ligesom der vil være åbent i pølsevognen.

Tina Turner’s afløser

Fredag havde de første knap 600 gæster sikret sig billet, og festival-arrangør Peter Astrup efterlyser private, der vil hjælpe med at huse de mange gæster, da de fleste hoteller i landsdelen er ved at være fyldt op.

Holle Thee Maxwell, der står øverst på plakaten, er ifølge Peter Astrup noget helt specielt. Den 71-årige amerikaner startede som teenager, og fik for alvor sit gennembrud, da hun i 1977 afløste selve Tina Turner i Ike Turners band, hvor hun var forsanger de næste otte år. På festivalen bakkes hun op af Willie Dixon’s Original Chicago Blues All Stars, som har holdt sammen i 40 år.

Se hele programmet her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.