Blume efter guld: Det er overvældende

For syv måneder siden holdt hun pause - nu har hun vundet OL-guld

Pernille Blume modtager sin guldmedalje. Foto: Henrik Bo

Pernille Blume modtager sin guldmedalje. Foto: Henrik Bo

RIO:Pernille Blume strålede af glæde, men skulle også vænne sig til en hel ny rolle som det absolutte midtpunkt i dansk svømning, efter hun natten til søndag indledte en redningsaktion for dansk svømning ved OL og sluttede med en individuel guld og en bronze på holdkappen.

For bare syv måneder siden tog hun pause for svømningen - og nu står hun som den mest succesrige danske atlet ved et enkelt OL siden Henning Lynge Jakobsen, der også vandt to medaljer i Los Angeles i 1984.

- Det her er så overvældende. De sidste 48 timer har været overvældende. Bare det her, at der står så mange mennesker omkring mig er overvældene, lyder det fra en storsmilende Pernille Blume.

- Inden OL var det absolut vildeste, jeg havde drømt om, en finaleplads. Jeg var sindssygt glad, da jeg svømmede hurtigst af alle i indledende. Der har jo aldrig været forventninger om, at jeg skulle gå ud og vinde en individuel guld. Jeg har været den, der ikke er blevet lagt så meget mærke til. Jeg var nervøs i semifinalen, fordi jeg så gerne ville i finalen. Men da jeg stod i finalen og gik ud i call room, så var det bare som om, det sagde: swuuush - og alt nervøsitet forsvandt ud af mig. Jeg var bare så glad da, jeg kom derud: Hej, alle sammen, griner hun.

- Normalt er jeg jo ved at besvime af nervøsitet. Benene ryster normalt, så jeg nærmest er lige ved at falde ned ad skamlen. Og det var jeg slet ikke i dag, så jeg sugede det bare til og var bare mig. Mig når jeg er bedst, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.