Blume valgt som dansk fanebærer

Guldvinderen er valgt til at være dansk fanebærer natten til mandag

Pernille Blume har indtil videre været ene om at hente guld til Danmark ved OL i Rio de Janeiro. Arkivfoto: Henrik Bo

Pernille Blume har indtil videre været ene om at hente guld til Danmark ved OL i Rio de Janeiro. Arkivfoto: Henrik Bo

RIO DE JANEIRO: Tennisspilleren Caroline Wozniacki var den danske fanebærer ved OL’s åbningsceremoni, og når legene lukkes med en afslutningsceremoni natten til mandag dansk tid, er det Pernille Blume, som er Danmarks fanebærer.

Det oplyses på ”Danmark til OL”, som er den officielle Facebookside for Danmarks deltagelse ved OL i Rio.

At valget falder på svømmeren, er ikke den store overraskelse. Pernille Blume er i øjeblikket eneste danske guldmedaljevinder i Rio. Hun vandt sensationelt OL-guld i 50 meter fri. Hun var også med til at vinde bronze i 4 x 100 meter medley.

Havde det sjovt

Inden Blumes triumf havde Danmark ikke haft en OL-guldvinder i svømning siden 1948.

- Jeg har været en svømmer, som folk ikke lægger så meget mærke til, og som der ikke er de samme forventninger til. Der har aldrig været forventninger om, at jeg skulle hive en individuel medalje hjem, og så vinder jeg en guldmedalje, sagde Blume efter sine to medaljegevinster, som blev svømmet hjem kort tid efter hinanden for en uge siden.

- Jeg havde givet mig selv det stempel, at jeg ikke svømmer godt i de store stævner. Så denne gang havde jeg lovet min træner, at det vigtigste var, at jeg gik ind og havde det sjovt. Så var alt andet andenprioritet, forklarede hun.

Danskere i aktion

Hun havde svømmet hurtigste tid i både indledende heat og semifinale.

- Da jeg gik ud til finalen, var det som om, min nervøsitet forsvandt fuldstændig. Jeg var så glad. Det overraskede mig, for jeg er normalt ved at besvime af nervøsitet, sagde hun.

Det er ikke sikkert, at Blume ender som eneste danske guldvinder i Rio. Søndag aften spiller håndboldherrerne OL-finale mod Frankrig. Abdi Ulad i maraton og Simon Andreassen i mountainbike er de andre danskere, som skal i aktion på OL’s sidste dag, men de forventes ikke at blande sig i topstriden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.