Bodil Jørgensen fyldte kirken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bodil Jørgensen fortalte blandt meget andet, at rollen som Gudrun Fiil i filmen om Hvidsten-gruppen fik afgørende betydning for hendes menneske- og kristendomsopfattelse. Foto: Folk & Kirke 9690

Fjerritslev Kirke var fyldt til sidste plads, og eftermiddagssolen skinnede skarpt ind gennem vinduerne, da skuespilleren Bodil Jørgensen indtog scenen foran alteret 1. søndag i advent.

Sognepræst Henning Smidt bød velkommen til dette første fælles sognearrangement i 9690-regi, og allerede ved sin entré bagerst i kirken fik Bodil Jørgensen tonen slået an til en eftermiddag med mange hjertevarme indfald til både latter og eftertanke.

Indledningsvis fik publikum et par eksempler på Bodil Jørgensens Lulu Ziegler-cabaret akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl, henholdsvis "Sangen om klovnen" og "Den sidste turist i Europa", hvorefter hun tog sine tilhørere med på en vandring gennem sit liv.

Der var åbenhjertige og muntre fortællinger om forældrene og barndommen på Vejen-egnen, om den trange vej til teaterskolen - og den jordbundne families reaktioner herpå - og om skelsættende begivenheder som en voldsom togafsporing ved Sorø, en sammenstyrtet kulisse på Det Kongelige Teater og en tragisk traktorulykke på Mandø under optagelserne til en "Far til fire"-film.

Sidstnævnte betød, at Bodil Jørgensen måtte gennem en langvarig genoptræning for talrige brud på kroppen. "Men jeg er godt skruet sammen nu!" forsikrede hun om.

Rollen som Gudrun Fiil i filmen om Hvidsten-gruppen fik afgørende betydning for hendes menneske- og kristendomsopfattelse, og hun hæftede sig især ved Kaj Munks strofe "... en flig af nådens trone" i sangen om "Den blå anemone" som noget, hun selv har fundet trøst og støtte i.

I sidste afdeling - efter fællessalmen "Skyerne gråne, og løvet falder" - gav Bodil Jørgensen nogle eksempler på sine dialektsketches i "Rytteriet", herunder som sønderjyden "Fælles-Else". Sluttelig kunne hun røbe, at optagelserne til næste sæson af "Badehotellet", hvor hun spiller hotelvært Molly Andersen, netop er afsluttet.

Efter det syv kvarter lange musikalske foredrag blev der serveret kaffe og kage i Kirkecentret for de omkring 250 deltagere.

Næste fælles sognearrangement bliver torsdag 30. november 2017 med journalist Charlotte Rørth, der fortæller med udgangspunkt i bogen "Jeg mødte Jesus".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.