Bodilles Kro siger nej tak til "frit valg"

Tør ikke at påtage sig opgaven med at levere til alle, der ønsker det

SKAGEN:Bodilles Kro i Skagen har nu gennem et stykke tid til begge parters tilfredshed leveret mad til de ældre på Lindevej, Det hvide Hus og Drachmannsvænget samt to gange om ugen til bofællesskabet på Oddevænget, og man kunne derfor også let forestille sig, at Bodilles Kro ville glæde sig til at komme ind under den nye ordning. - Umiddelbart lyder det da meget tillokkende, at man kunne få et produktionstilskud, eller hvad vi nu skal kalde det, fra kommunen, men vi må altså sige nej tak til at være med. Det er jo en betingelse for at være med, at vi kan levere til alle, som måtte ønske det, og det kan vi altså ikke påtage os, konstaterer Sven-Erik Persson fra Bodilles Kro. Han er glad for de aftaler, som Bodilles Kro har om levering af mad på nuværende tidspunkt, men det er så også alt, hvad køkkenet kan klare, når der også skal være kapacitet til at servicere de mange gæster i restauranten. - Vi kunne da nok klare nogle flere portioner på denne tid af året, men når vi kommer frem til højsæsonen, går det altså ikke. Og vi ved fra tidligere, da vi begyndte at levere mad til de ældre, at mange private også gerne ville være med. Vi blev nærmest kimet ned af ældre, som vi desværre måtte sige nej til, forklarer Sven-Erik Persson. Så Bodilles Kro fortsætter som hidtil med at levere mad til de cirka 60 ældre, som man for tiden har som faste kunder, og det bliver altså også i fremtiden uden "kommunalt tilskud". - Vi tager 79 kroner i døgnet for fuld kost, mens de, der kun får middagen bragt ud, betaler 43 kroner for en hovedret og en dessert, oplyser Sven-Erik Persson. Da NORDJYSKE Stiftstidende i går var på besøg i køkkenet på Bodilles Kro, var køkkenchefen Ole Andersen, kokken Michael Christiansen og kokkeelev Morten Petersen i fuld gang med at gøre klar til at sende 60 middage ud til ældre skagboer, som kunne se frem til velduftende og formodentlig også velsmagende aspargessuppe og hakkebøf med bløde løg. Og køkkenchefen er fuldstændig enig i, at man ikke ville kunne opfylde betingelserne for at komme ind under den nye ordning. - Det handler jo ikke kun om at lave middag til de 60 personer. Vi serverer for eksempel også hjemmebagt kage eller småkager til eftermiddagskaffen og laver pålægspakker til aftensmad. Det går fint, som det kører nu, men vi kan ikke klare at levere til de formodentlig mange private husstande, som ønsker at komme med i ordningen. Til gengæld er de selvfølgelig velkommen til at komme ned i restauranten og købe dagens ret, der typisk vil være det samme, som vi leverer ud af huset, siger Ole Andersen, mens han tjekker klokken. Nu er det lige før, at dagens middag skal være pakket og klar, så altmuligdame Lene Olesen kan bringe maden ud.