Boe og Mogensen er én sejr fra medalje

Mathias Boe og Carsten Mogensen er blandt de fire bedste par i herredouble ved OL-turneringen i badminton.

Boe og Mogensen er én sejr fra medalje

Danmark kom et stykke tættere på en OL-medalje i mixeddouble i badminton, da Mathias Boe og Carsten Mogensen torsdag formiddag spillede sig i semifinalen med en sejr i to sæt over Fang Chieh Min/Lee Sheng Mu fra Taiwan.

Danskerne, der er seedet tre i turneringen, var i front stort set hele vejen igennem og virkede ikke til at miste grebet på noget tidspunkt.

Mod verdens niendebedste par - som de tidligere har vundet tre af seks indbyrdes opgør mod - lagde de godt fra land i første sæt og skabte sig et komfortabelt forspring på tre-fire point.

De holdt hele tiden taiwanerne på passende afstand og havde ofte initiativet i duellerne. Derfor var det også fortjent nok, at de vandt første sæt med 21-16.

Andet sæt var mere jævnbyrdigt. De danske All England-vindere fra sidste år kunne ikke rigtigt slippe fra af taiwanerne inden sidebyttet, men fik så oparbejdet fem points forspring.

Det forduftede dog igen mod slutningen af sættet, men i de afgørende bolde var danskerne skarpest og vandt derfor 21-18.

I semifinalen venter koreanerne Chung Jae Sung og Lee Yong Dae. Det bliver en gentagelse af dette års All England-semifinale, hvor danskerne tabte i to sæt.

I den indbyrdes statistik fører koreanerne 12-4. Boe/Mogensen har ikke slået dem siden China Open i november sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.